Muhabbit

Apple’ın Kurucu Ortağı Steve Wozniak, Kripto Paralar Hakkında Konuştu!

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Bitcoin’in saf altın matematiğe sahip olan bir şey olarak tanımlıyor.

Steve Woziak

Steve Woziak

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Bitcoin’in saf altın matematiğe sahip olan bir şey olarak tanımlıyor. Diğer kripto para birimleri konusunda ise kararsız bir tutum sergileyen Wozniak, metaverse’le hayranlıkla ilgilenirken, NFT’ler konusunda ise aynı heyecanı taşımıyor.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Steve Wozniak Bitcoin’i Övdü!

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, geçen hafta Insider ile bir röportaj gerçekleştirdi. Wozniak kripto para birimleri hakkında konuştu ve şunları söyledi:

Şu anda ortaya çıkan çok fazla kripto para birimi var. Herkesin yeni bir tane kripto para oluşturmanın yollarını arıyor. Görünüşe göre, yeni çıkan kripto paralar kuruş değerindeyken yatırım yapmak isteyen bir sürü insan var.

Wozniak, bazı kişilerin beklenmedik düşüşlerin farkında olmadıkları için kripto para satın almaya devam ettiğini düşünürken, bilinçsiz yatırım yapan insanlar sadece diğerlerine daha fazla kazandırdığını söyledi.

Wozniak, bir metaverse hayranı olmasına rağmen, NFT’ler konusuna ise sıcak bakmıyor. NFT’lerin tam olarak bir şeye hizmet etmediğine inanan Wozniak, soygunlar konusunda NFT sektörünün kabarık bir sicile sahip olduğunu vurguladı.

Kripto Para ve Yapılan Dolandırıcılıklar

Wozniak, kripto para dolandırıcılıklarıyla mücadelede eden ünlü kişilerden birisi olarak öne çıkıyor. Temmuz 2020’de, adını ve benzerliğini kullanarak insanları kripto para dolandırıcılığına teşvik ettiği için Youtube ve Google’a dava açtı.

Ancak geçen yıl bir yargıç, Youtube ve Google gibi internet platformlarını koruyan federal yasaların olduğunu ve yayımlanan içeriklerin kullanıcıların sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Birçok ünlü isimlerin taklit hesaplarıyla, çeşitli sosyal medya platformlarında yatırımcılar dolandırılmaya devam ediyor. Wozniak, dolandırıcıların kimliğini kullandığı tek kişi değil. Tesla CEO’su Elon Musk, Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Apple CEO’su Tim Cook, Berkshire Hathaway’den Warren Buffett ve diğer birçok ünlü isim dolandırıcılar tarafından kullanılan isimler arasında yer alıyor.

Kripto para dolandırıcıları

Şubat ayında, Wozniak’ın da dahil olduğu bir TV şovu olan Unicorn Hunters, kendi kripto para birimi olan unicoin’i tanıttı. Unicorn Hunters, “Circle of Money” olarak adlandırılan bir grup yatırımcıya ve yatırım fonları aramak için girişimcilere sahiptir. Wozniak, şovdaki jüri üyelerinden biridir. Unicoin, yatırım yaptığı startup portföyünden sahiplerine temettü sağlıyor.

Wozniak, profesyonel yatırım kararlarıyla desteklendiği için Unicoin’in diğer kripto para birimlerinin çoğundan daha iyi olduğunu açıkladı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Unicoin’in çok başarılı olmasını umuyorum. Gerçekten yatırımların sonucuna dayanıyor.

Apple kurucu ortağı, Bitcoin ile ilgili olarak şunları söyledi:

Saf altın matematiğe sahip olan tek para birimi.

Wozniak Bitcoin’i ilk defa övmüyor. 2021 Temmuz ayında Bitcoin’in matematiksel bir mucize olduğunu söylemişti. 2021 Ekim ayında ise Bitcoin hakkında matematiksel olarak nadir olarak betimlemişti. Wozniak, Bitcoin’in algoritmasından oldukça etkilenmiş görünüyor.

Bununla birlikte Wozniak, hükümetlerin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini yasaklayabileceğini düşünüyor. Apple’ın kurucu ortağı sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

Sorun şu ki, hükümetler bunun kendi kontrollerinden çıkmasına asla izin vermeyecek. Her şeyin kripto para ile yapıldığı noktaya gelinmesi zor gözüküyor. Hükümeler, kripto paraları vergilendiremez ise buna izin vermez çünkü ülkeler güçlerinden vazgeçmezler.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version