Muhabbit

Aptos’a Pyth Desteği Geldi!

Mainnet başlangıcı yapılan gözde blok zinciri Aptos yeni bir partnerlik kurdu. Oracle çözümleri ile Pyth bundan böyle Aptos ile de çalışacak.

Pyth Network resmi Medium hesabı üzerinden dün (19.10.2022) bir makale yayımlandı. Makaleye göre Pyth fiyat verileri, bundan böyle Aptos mainnet’i üzerinde erişilebilir oluyor.

Bundan böyle Aptos blok zinciri üzerinde geleceğin finansal dünyasını yaratmak isteyenler, Pyth’a ait yüksek doğruluktaki verileri kullanabilecek. Aptos üzerinde çalışan her program izinsiz olarak, 80’den fazla ürün için fiyat verisi sağlayan Pyth hizmetlerine erişebiliyor olacak.

Pyth Veri Direktörü Mike Cahill, konu ile ilgili şunları söylüyor:

Aptos heyecan verici bir ekosistem kurarak yetenekli geliştiricileri kendisine çekmekle harika bir iş yapıyor. Pyth tarafından güçlendirilecek yeni uygulamalar için Aptos, geniş kullanım alanı olan hızlı blok zincirini kullanıma açtı.

İlginizi çekebilir: Aptos Blok Zinciri (APT) Nedir? Yeni Başlayan Aptos Mainnet Hakkında Her şey!

Pyth ile Aptos Uygulamaları Güçlenecek

Kurulan bu partnerlik ile birlikte Aptos DeFi ekosisteminde yer alan Argo, Aries Markets, AUX, Concordia, Fletch Wallet, Momentum Safe, Pontem Network, Thala Labs, Tortuga Finance ve Tsunami Finance gibi önemli projeler Pyth verilerinden yararlanacak.

Argo; Aptos üzerindeki bir borç verme protokolüdür ve $USDA (Argo stablecoin’i) ile mint ve borç alma işlemleri yapılabilmesini sağlar.

Aries Markets; Aptos üzerinde geliştirilen merkeziyetsiz bir margin trade protokolüdür. Margin ile borç verme, borç alma işlemleri yüksek hızlarda zincir üzeri olarak yapılır.

AUX; Aptos üzerinde geliştirilen bir merkeziyetsiz kripto para borsasıdır.

Concordia; merkeziyetsiz krediler için Aptos üzerinde kurulu bir işletim sistemidir.

Fletch Wallet; Aptos ekosistemine uyumlu bir kripto para cüzdanıdır. Fletch; Android, iOS ve Chrome üzerinde erişilir olacak.

Momentum Safe; Aptos üzerindeki ilk multi-sig cüzdan çözümü olarak hazine yönetimlerini destekliyor.

Pontem Network; Aptos blok zinciri üzerinde geliştirilen bir diğer cüzdan. Pontem ekibi ayrıca Liquidswap adında bir DEX ve Aptos için ByteBabel EVM’i geliştiriyor.

Thala Labs; Aptos ekosistemi için ilk aşırı teminatlı merkeziyetsiz stablecoin olan $MOD’u geliştiriyor.

Tortuga Finance; Aptos blok zincirindeki ilk liquid staking protokolünü geliştiriyor.

Tsunami Finance; bir margin trade ve spot kripto para borsası. Yüzde sıfır slipaj ve düşük işlem ücretleri ile öne çıkıyor.

İlginizi çekebilir: Pyth Network’ün Yeni Veri Sağlayıcısı, OKX Oldu!

Aptos Nedir?

Aptos yeni başlatılmış, Layer 1 (katman 1) blok zinciri çözümüdür. Move programlama dili ile geliştirilmiştir ve diğer blok zincirlerine kıyasla daha hızlı, güvenli ve ölçeklenebilir olduğunu vadediyor.

Byzantine Fault Tolerance’ın (BFT) bir varyasyonu olan DiemBFT, Aptos’ta konsensüs mekanizması olarak kullanılıyor. Bu konsensüse göre hatalı veya kötü niyetli eylemler, ağda çalışan validatörlerin 2/3’ü doğru çalıştığı sürece sisteme zarar veremiyor.

İlginizi çekebilir: Aptos Blok Zinciri (APT) Nedir? Yeni Başlayan Aptos Mainnet Hakkında Her şey!

Pyth Hakkında?

Pyth Network; gerçek zamanlı verileri, zincir üzerine ileten merkeziyetsiz, güvenli ve sürdürülebilir bir finansal oracle çözümüdür.

Ağ; piyasa yapıcıları, piyasa katılımcıları, kripto para borsaları ve finansal hizmet sunucularının sağladıkları hizmetler sonucunda elde ettikleri fiyat verilerini zincir üzerinde paylaşmaya teşvik eder. Sonrasında ise fiyat verilerini alarak zincir üzeri veya zincir dışı uygulamaların kullanımına sunar. Pyth verilerinin son kullanıcıları, olası bir oracle hatasından korunmak için veri ücretleri ödemeyi seçebilir ve böylelikle katkıları sayesinde daha fazla yayıncı ağa çekilir. Daha fazla yayıncının ağa çekilmesi ağın sağlamlığını destekler.

İlginizi çekebilir: Pyth Network Nedir?

Bir yıldan az süre içerisinde Pyth ağı 2 milyar dolardan fazla değeri güvenlik altına almıştır. Ayrıca 30 milyar dolarlık bir işlem hacmini desteklemiştir. Pyth verilerini kullanmak için geliştiriciler 500 binden fazla download işlemi yapmıştır.

Pyth şu anda kripto para, hisse senedi, FX ve metal fiyatları gibi 80’den fazla veriyi 400 mili saniyelik güncelleme aralıklarında kullanıcılarına sunuyor.

Daha fazla DeFi haberi için: DeFi Haberleri

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version