Muhabbit

Araştırma: Suudi Arabistanlılar Kripto Paralarla Ne Kadar İlgili?

Yeni yapılan bir ankete göre, Suudi Arabistan’da yaşayan vatandaşların yaklaşık %75’i kripto paralarla ilgileniyor.

Suudi ARabistan Kripto Para Anket

Suudi ARabistan Kripto Para Anket

Yeni yapılan bir ankete göre, Suudi Arabistan’da yaşayan vatandaşların yaklaşık %77’si kripto paraların ne olduğunun farkında veya daha önce duymuş. Öte yandan araştırma verilerine göre, ankete katılan Suudi Arabistanlıların yalnızca %18’i kripto paralarla işlem yapıyor.

Ankete göre, genç yaştaki Suudi Arabistanlılar şu anda kripto paralarla işlem yapmayı biliyorken, orta yaşlı Suudi Arabistanlılar, kripto paralarla işlem yapmaya çok da hakim değiller.

Kripto Para ve Suudi Arabistan Anketi Kaynak: YouGov

Suudi Arabistanlıların, kripto para birimlerine yatırım veya işlem yapmaya motive eden faktörler arasında erişebilirlik bulunuyor. Araştırmaya katılanların neredeyse yarısı, kripto paralara kolay bir şekilde erişebildiğinden bahsetti.

Araştırmaya göre, hâlihazırda kripto paralarla işlem yapan katılımcıların %43’ü, kripto paralarla yüksek miktarda paralar kazanmanın mümkün olduğunu düşünüyor. Suudi Arabistanlıları motive eden bir diğer faktörün de yüksek getiri olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan ankete göre orta yaşlı Suudi Arabistanlılarda, yüksek getiri faktörünün gençlere göre daha büyük bir motivasyon sağladığını söyleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir: Kadınlar Kripto Paralarla Ne Kadar İlgileniyor?

Suudi Arabistan ve Kripto Paralar

Kripto para birimleriyle işlem yapan Suudi Arabistan vatandaşlarının yaklaşık %38’i, yatırım portföyünü çeşitlendirmenin de önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapan Suudi Arabistan vatandaşlarının yaklaşık %13’ü, kripto paralardan daha önce para kazanan arkadaşları veya aileleri tavsiye ettiği için yatırım yaptığını söyledi.

Ankete katılan Suudi Arabistanlıların %37’si, kripto paralarda yaşanan hızlı fiyat değişimlerinden dolayı kripto varlıkları riskli buluyor ve bu yüzden yatırım yapmayı tercih etmiyor. Ankete katılan Suudi Arabistanlıların %36’sı ise yatırım yapmama nedeni olarak tam olarak bilgi sahibi olamama veya deneyim eksikliği olmasından kaynaklandığını söylüyor. Ankete katılanların %31’i ise kripto paraların yasal bir yatırım şekli olmadığını düşünüyor.

Ankete katılanların sadece %15’i kripto para birimlerine yatırım yapmanın dinlerine aykırı olduğunu düşünürken, %13’ü kripto varlıkların siber güvenlik riski oluşturduğunu söyledi.

Suudi Arabistan Blockchain ve Metaverse’e 6,4 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak!

Suudi Arabistan, blockchain teknolojisine ve metaverse’e yaklaşık 6,4 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. NEOM Tech & Digital Company, bu anlaşmanın bir parçası olarak 1 milyar dolarlık bir yatırım aldı. Suudi Arabistan, kullanıcıların birbirleriyle etkileşime girebilecekleri bir metaverse projesi geliştirmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Bununla birlikte Suudi Arabistan devletinin sahip olduğu petrol şirketi AramcoProsperity7 Ventures’a 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Suudi Arabistan’daki bir basın ajansına göre; şirket, blok zincirler de dahil olmak üzere teknoloji sektörüne yatırım yapmayı planlıyor.

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version