Gartner teknoloji ve danışmanlık şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre, insanların yüzde 25’lik bir kısmı 2026 yılına kadar alışveriş, eğitim, iş, sosyal ve eğlence amaçlı olarak metaverse’te daha fazla vakit geçirmeye başlayacak.
Gartner 07.02.2022 Pazartesi günü bir rapor yayımladı. Şirketin başkan yardımcısı Marty Resnick; insanların üç boyutlu etkileşimler ve deneyimlere olan talebinin birçok markayı metaverse’e çekeceğini söyledi. Bunun için, markaların teknoloji şirketleriyle iş birliği kurmak isteyeceklerini de belirtti.
Sanal sınıflara katılmaktan dijital arazi satın almaya ve sanal evler inşa etmeye kadar bu aktiviteler şu anda bu ortamlarda yapılıyor.
Marty Resnick
Marty Resnick, 2026 yılına kadar dünyadaki şirketlerin yüzde 30’unun metaverse’te ürün ve hizmetlere sahip olacağını düşünüyor. Aynı zamanda insanların günde en az 1 saat metaverse’te vakit geçirecekleri konusunda da emin görünüyor.
Neticede, teknolojiler ve deneyimler birden fazla varış noktası olan metaverse’te ve tek bir ortamda bir arada olacaklar.
Marty Resnick
Şirketler, Rekabet İçin Metaverse’ü Öğrenmeliler!
Marty Resnick ayrıca metaverse teknolojilerinin adaptasyon sürecinin yeni ortaya çıktığını ve kısım kısım ilerlendiğine işaret etti. Şirketleri ve yatırımcıları bu konuda dikkatli davranmaya davet etti. Hangi yatırımların uzun vadede uygulanabilir olacağını bilmenin ise henüz çok erken olduğunu vurguladı. Ürün yöneticilerinin; rekabetçi bir şekilde konum almaları, öğrenmeleri, keşfetmeleri ve metaverse’e hazırlanmak için kendilerine zaman ayırmaları gerektiğini belirtti.
İlginizi Çekebilir: Metaverse’te Bizi Neler Bekliyor? Sonsuz Hayat Mümkün Olabilir mi?
2026 Yılına Kadar 42 Milyar Doları Bulabilir
Bir araştırma şirketi olan Strategy Analytics, kısa bir süre önce küresel metaverse pazarıyla ilgili yorumda bulunmuştu. 2026 yılına kadar metaverse pazarının yaklaşık 42 milyar dolara kadar ulaşacağını tahmin etmişti.
Aynı zamanda, Grayscale‘in kasım ayı raporlarından birinde, sektördeki toplam değerlemenin önümüzdeki yıllarda 1 trilyon doları aşabileceği tahmin edilmişti. Son duruma bakılırsa aktif metaverse kullanıcıları 2020 yılının başından Haziran 2021 tarihine kadar yaklaşık 10 kat arttı.
Metaverse Hayatımızı İyileştirebilir!
Terra Virtua kurucu ortağı ve CEO’su Jawad Ashraf ise bu araştırmaların, metaverse’teki kullanıcıların sanal ortamlarla etkileşim şeklini değiştireceğini vurguladı. Jawad Ashraf, metaverse’te daha fazla sosyal etkinlik, iş toplantısı, oyun etkinlikleri ve konserler olabileceğini söyledi.
Metaverse’te tam olarak ne olacağını tahmin etmek için belki çok erken ama bildiğimiz bir şey varsa, o da tamamen yeni deneyimlerle hayatımızı iyileştireceğidir.
Jawad Ashraf
Metaverse ile ilgili daha fazla konu için buraya tıklayabilirsiniz.
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.