Muhabbit

Araştırmalara göre 100 Milyon Kişi Kripto Varlıkları Kullanıyor!

Kripto paraların benimsenmesi giderek artıyor.

Milyon

Cambridge Centre for Alternative Finance’deki araştırmacılar, geçtiğimiz günlerde dünya çapında 100 milyon insanın şu anda Bitcoin (BTC) ve diğer blockchain tabanlı varlıklara sahip olduğunu ortaya çıkardı.

2018’de 2. Global Cryptoasset Benchmarking çalışması, kimliği doğrulanmış kripto kullanıcılarının sayısını küresel olarak yaklaşık 35 milyon olarak tahmin etmişti. 2020’nin 3. çeyreği itibarıyla, kripto borsalarında açılan 191 milyon kadar hesap var.

Araştırmacılar bu önemli artış hakkında şu yorumu yaptı:

Kullanıcı sayısındaki bu ciddi artış, hem hesap sayısındaki artışla hem de hesapların daha büyük bir payının bir bireyin kimliği ile sistematik olarak bağlantılı olması ile açıklanabilir. Bu durum bizim kullanıcı tahminimizin yükselmesine olanak tanıdı.

Çalışma ayrıca, Kuzey Amerika ve Avrupa’dan faaliyet gösteren kripto firmalarının “daha yüksek kullanıcı aktivitesi bildirdiklerinden ve ortalama toplam kullanıcılarının %40’ının aktif olarak kabul edildiğini” belirtiyor. Bu durum ile birlikte çalışma tüketicilerin coğrafi konumunu belirtmekte. Araştırmacılara göre, bu rakam APAC ve Latin Amerika merkezli firmalar için çok daha düşük. Bu rakam APAC için %16, Latin Amerika için %10 olarak ortaya çıktı.

Merkezin metodolojisi, doğrulanmış kullanıcı verileri ile çalışma için ankete katılan kimlik doğrulamalı hesapların ortalama payının bir kombinasyonunu kullanarak herkese açık verileri ve anketleri birleştirdi.

Araştırmacılar, çalışmada kullanılan metodolojide sınırlamalar olduğu iddiasına rağmen yayınlanan rakamların “küresel olarak kripto varlık sahiplerinin toplam sayısının güvenilir, yaklaşık bir rakamı” sunduğuna inanıyorlar.

Son Yazılar

Exit mobile version