Muhabbit

Araştırmaya Göre, Yapay Zeka, Amerikalı İşçiler Üzerinde Endişe Yaratıyor!  

Yapay zeka uygulamasının önümüzdeki 20 yıl içinde Amerikalı işçiler üzerinde “büyük bir etki” yaratacağı düşünülüyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, Amerikalıların yaklaşık üçte ikisi (%62), yapay zeka uygulamasının önümüzdeki 20 yıl içinde Amerikalı işçiler üzerinde “büyük bir etki” yaratacağını düşünüyor. Bu durumun ayrıca, birçok çalışanı, geleceklerinin ne getireceği konusunda “temkinli” ve “endişeli” hale getireceği belirtiliyor.

Kısa süre önce Pew Research tarafından yayımlanan raporda, ABD’de ankete katılan 11.004 yetişkinin %56’sının yapay zekanın ABD ekonomisi üzerinde de büyük bir etkisi olacağını söylediği ortaya koyuluyor. Ankete katılanların %22’lik kısmı ise yapay zekanın ekonomiyi çok fazla etkilemeyeceğine inanıyor.

Bunların yanında, katılımcıların %13’ü “Yapay Zeka”nın, Amerikalı işçilere zarar vermekten çok yardımcı olacağına inanıyor.

Yapay Zeka Duygudan Uzak Kararlar Verebilir

Rapor, ankete katılanların çoğunun (%71) yapay zekanın işe alım sürecinde nihai bir karar vermeye yardımcı olmak için kullanılması fikrine karşı çıktıklarını ortaya koyuyor. Katılımcıların ayrıca, yapay zekanın, insanları sürekli izlemesinden rahatsız olacaklarını söyledikleri belirtiliyor.

Yapay zekanın çalışma hayatına sunacağı katkıların belirtilmesine rağmen, katılımcılar çoğunlukla, işe alım kararlarında yapay zekanın kullanıldığı bir işe başvurmak istemeyeceklerini belirtiyor. Hatta ankete katılan bir kişi, yapay zekanın karakteri yargılayamayacağı için bu amaçla kullanılmaması gerektiğini söyledi:

“Yapay zeka, birini iyi bir iş arkadaşı ya da kötü bir iş arkadaşı yapan ölçülemeyen maddi olmayan varlıkları hesaba katamaz. Sabır, şefkat ve nezaket gibi kişilik özellikleri göz ardı edilir veya hafife alınır.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version