Muhabbit

Arbitrum Mainnet Başlatıldı! 120 Milyon $’lık Fonlama!

Ethereum için bir ölçeklendirme çözümü olarak öne çıkan Arbitrum, “mainnet”ini başlattı.

Ethereum

Ethereum

Arbitrum tarafında mainnet başlatıldı.

Ethereum için bir ölçeklendirme çözümü olarak öne çıkan Arbitrum, “mainnet”ini başlattı. Arbitrum One olarak isimlendirilen yeni ağ ile birlikte Ethereum tarafında ölçeklendirmenin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Ek olarak Seri B fonlaması ile birlikte 120 Milyon $’lık bir fon elde eden girişim, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Mainnet aktivasyonu ile birlikte kullanıcılar, ağ üzerinde bulunan merkezsiz uygulamalar ile etkileşime girerek, ağı kullanmaya başlayabilecek.

Offchain Labs tarafından ortaya konan Arbitrum, Optimism ile birlikte öne çıkan Layer 2 çözümleri arasında bulunuyor.

Offchain Labs kurucularından Steven Goldfeder tarafından yapılan açıklamada kullanıcıların ağı deneyimleyebileceğinin altı çizilirken, geçtiğimiz dönemde sadece proje sahipleri ağ üzerinde uygulamalarını test edebiliyordu.

Layer 2 çözümleri, Ethereum’un saniyede gerçekleştirebildiği transfer sayısından daha fazlasını daha düşük maliyetlerle gerçekleştirmeyi ve ağı daha hızlı ve ucuz bir şekilde kullanılabilmesini amaçlıyor.

Fonlama İle Birlikte Ekip Geliştirilecek

Aldıkları yeni fonlama ile birlikte ekibi genişleteceklerini belirten Goldfeder, halihazırda Offchain Labs’da 14 kişinin çalıştığını açıkladı. Birçok alanda işe alım yapacaklarının altını çizen kurucu, alımların büyük kısmının mühendislik tarafında olacağını da söyledi.

Lightspeed Venture Partnes liderliğinde gerçekleştirilen fonlama ile birlikte 120 Milyon $’lık bir destek almayı başaran Offchain Labs, A ve B fonlamaları ile birlikte net 124 Milyon $’lık bir fona ulaşmış oldu.

Alınan yeni yatırım ile birlikte yeni bir “unicorn” haline gelen şirket, 1.2 Milyar $’lık bir değerlemeye ulaşmış görünüyor.

Ethereum İçin Çalışmalar Sürüyor

Ethereum tarafında 2.0 güncellemesi için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Arbitrum, ve Optimism gibi birçok farklı “layer 2” çözümü de ortaya konuyor. Akıllı kontrat platformları arasında en popüleri olarak yerini koruyan Ethereum, piyasa değeri bakımından da en değerli ikinci kripto para birimi olarak öne çıkıyor.

Transferleri maliyetli olmasına rağmen taşıdığı değer ve kullanım miktarı bakımından açık ara lider konumunda bulunan Ethereum, an itibarıyla 3,500 $ seviyelerinden alıcı buluyor.

Ethereum haberleri için: Ethereum Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version