Muhabbit

Argo Blockchain, 2021 Yılının 3. Çeyreğinde Rekor Sayıda Bitcoin Çıkardı!

Şirket ilgili dönemde yaklaşık 600 BTC çıkararak üçüncü çeyrek için 26 milyon dolarlık rekor bir gelir elde etti.

argo madencilik

argo madencilik

Madencilik devi Argo Blockchain, 2021 yılı üçüncü dönemi için rekor kıran gelirlerini detaylandıran mali raporunu yayımladı.

Yayımlanan rapora göre şirket, 2021 yılı üçüncü çeyreğinde rekor düzeyde Bitcoin madenciliği yaptı. Şirket ilgili dönemde yaklaşık 600 BTC çıkararak üçüncü çeyrek için 26 milyon dolarlık rekor bir gelir elde etti. Böylece 30 Eylül itibarıyla, firmanın kasasında 1.836 BTC (yaklaşık 113 milyon dolar) değerinde Bitcoin olduğu belirtildi.

Argo ayrıca yaptığı açıklamada, bu yıl için toplamda %120 brüt kar marjı ve %85 net madencilik marjı bildirdi ve firmaya her bir Bitcoin madenciliğinin ortalama maliyetinin sadece 6.293 dolara denk geldiğini belirtti. 

Raporda ayrıca, 30 Eylül’de sona eren dokuz aylık dönemde, firmanın brüt ve net geliri sırasıyla 67.9 milyon dolar ve 27,1 milyon dolar oldu. Şirket bir önceki mali raporunda ise, 2021 yılının ilk yarısında, 42,3 milyon dolar gelir elde ettiğini bildirmişti.

Argo CEO’su Peter Wall, kârlı dönemi Teksas’taki Helios tesisindeki büyümeye ve Nasdaq’ta 23 Eylül’deki halka arzına bağladı ve şunları söyledi:

“Teksas, Dickens County’deki sürdürülebilir kripto para madenciliği tesisimizin temellerini atmaktan, ABD’deki Nasdaq’taki halka açık listemize kadar, Argo ölçeklenmesine devam etmek çok önemli oldu.”

Argo Büyümü Faaliyetlerini Artırıyor

Hatırlanacağı üzere mart ayında Argo, madencilik operasyonlarını genişletmek ve ek olarak 200 megavat yenilenebilir enerji sağlamak için Teksas’ta 320 dönümlük bir arazi satın aldı. Ağustos ayında şirket, kripto para operasyonlarının bir dizi sera gazı emisyon kategorisi için “olumlu” hale geldiğini iddia etti.

Bunun yanında 30 Eylül’de şirket, yeni tesis için 20.000 Bitmain Antminer S19J Pro makinesi satın alma anlaşması imzaladı. Teslimatın 2022’nin ikinci çeyreğinde yapılması bekleniyor ve yeni donanım, Argo’nun toplam hashrate kapasitesini 2021’in 3. çeyreğinin sonunda 1.07’den yaklaşık 3.7 Exahash’a çıkaracak.

10 Eylül tarihinde yayımlanan bir haberde Argo’nun girişim şirketi, Galaxy Digital’den 25 milyon dolarlık Bitcoin destekli bir kredi sağladığı bildirildi. Bu haziran ayında güvence altına aldığı 20 milyon dolarlık BTC destekli benzer bir krediyi takip ediyor. Edilen bu fonların, Teksas tesisini daha da geliştirmek için kullanılacağı belirtildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version