Muhabbit

Argo Blockchain, Madencilik Ekipmanları İçin NYDIG’den 70 Milyon Dolar Borç Aldı!

Argo Blockchain, Teksas’ta büyük bir madencilik tesisi kurmayı planlıyor.

Bitcoin madnecilik Genel

Bitcoin madnecilik Genel

Argo Blockchain, Teksas’ta büyük bir madencilik tesisi kurmayı planlıyor. Tesisin ekipmanlarını finanse etmek için şirket, diğer büyük firmalar gibi borçlanmayı tercih ediyor. Argo, New York Digital Investment Group’un (NYDIG) bir yan kuruluşundan 70.6 milyon dolar borç aldı.

385 milyon $ piyasa değerine sahip olan Argo, 2022 Mart ayında NYDIG’den 26.6 milyon $ daha borç almıştı.

Kripto para madencilik şirketi Argo Blockchain (ARB), NYDIG’den aldığı 70 milyon dolar borçla birlikte Teksas’ta 200 MW’lık Helios madencilik tesisini inşa edecek. Şirket bu tesisi kurmak için toplam da 97.2 milyon dolar borçlanmış oldu.

4 Mayıs 2022 Çarşamba günü açıklanan 70 milyon dolarlık kredi, %12 faiz oranıyla yaklaşık iki yıl vadeli sekiz parça halinde ödenecek. 2022 Mart ayında açıklanan 26.6 milyon dolarlık kredi, yıllık % 8.25 faiz oranıyla dört yıl vadeli olarak ödenecek.

Argo, başlangıçta Helios tesisinin 200 megawatt (MW) elektrikle çalıştıracak. Ancak bu kapasite ilerleyen zamanlarda daha da artacak ve 800 MW’a kadar yükselecek. Eğer bu gerçekleşirse Argo, dünyanın en büyük madencilik tesislerinden birini kurmuş olacak.

Firma, diğer madencilik şirketleri gibi Intel’in yeni madencilik teçhizatlarını tercih ediyor.

2021’in 4. çeyreğinde Argo, yıllık kazanç raporuna göre Nasdaq Global Select Market’te işlem gören borçlanma senetleri ihraç ederek 40.0 milyon $ topladı.

Peter Wall, 2021 Ağustos Ayında Madencilik İçin Teksas’ı Tercih Etmişti!

Argo CEO’su Peter Wall, Teksas’ın ucuz yenilenebilir enerjisini ve yeni teknolojilerdeki yeniliklere açıklığının veri merkezi inşası için bir teşvik olarak gördüğünü söyledi. Ağustos ayı itibarıyla şirket, kripto para madencilik operasyonlarının, karbon nötr olmasıyla beraber iklim için olumsuz bir durumun olmadığını iddia etti.

Intel’in Madencilik Ekipmanları, Bitcoin Madencilik Firmalarının Radarına Girdi!

Bilindiği üzere teknoloji devi Intel, daha önce çok beklenen madencilik cihazlarını ultra düşük voltaj ve enerji verimli olarak tanımlamıştı.

Şirket, geçtiğimiz ay bir konferansta, takma adı Bonanza olan yeni madencilik çipinin piyasada şu anda mevcut olan diğer modellerden daha fazla enerji verimliliği sağladığını belirtmişti.

Bunun yanında, Intel tarafından geliştirilen bu yeni teknoloji, şirketin madencilik donanımını satın almak için bekleyen Block, Argo Blockchain ve Bitcoin madencilik şirketi GRIID dahil olmak üzere diğer endüstri oyuncularının ilgisini çekmiş durumda.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version