Muhabbit

Arjantin, 45 Milyar Dolarlık IMF Kurtarma Paketi İçin Ödeme Platformlarına Kripto Yasağı Getiriyor!

BCRA, kararın nedenini ‘olası riskleri azaltmak’ olarak açıkladı.

Amb Crypto’nun Nisan 2023’de yani geçtiğimiz ay yaptığı habere göre; IMF’nin, enflasyonla mücadele eden Arjantin’e sağlayacağı 45 milyar dolarlık kurtarma paketinin tek bir koşulu var: Ülkenin kripto paralara karşı olumsuz bir tutum benimsemesi.

Bu haberin ardından birkaç hafta geçmişti ki Arjantin Merkez Bankası (BCRA), geçtiğimiz günlerde dijital ödeme sağlayıcılarının kripto varlık hizmetleri sunmasını yasaklayan yeni fintech yasasını onayladı.

BCRA, kararın nedenini ‘olası riskleri azaltmak’ olarak açıkladı. Arjantin’deki Ualá, Mercado ve Libre gibi birçok fintech şirketi müşterilerine kripto para alım-satımı imkanı tanıyordu. Ancak çıkan yasa artık bu türde bir hizmet sunmalarını engelliyor.

IMF, kripto paraların finansal istikrarı olumsuz etkilemesinden endişe duyuyor

IMF, kripto paraların finansal istikrar ve ekonomik toparlanma çabalarını olumsuz etkileyeceğine dair endişeler taşıyor. Arjantin ekonomisinin; yüksek enflasyon, bütçe açıkları ve artan borç yükü nedeniyle zor durumda olduğu göz önüne alınırsa, 45 milyar dolarlık kurtarma paketi ekonomiyi rahatlatabilir.

Arjantin’in, IMF kurtarma paketiyle birlikte anti-kripto para birimi tutumunu benimsemesine ilişkin engelleri aşması gerekecek. IMF’nin bu ön koşulu; artan düzenleyici denetim, mevcut kısıtlamaların daha sıkı uygulanması ve dijital varlıkların kullanımını caydırmak için planlanan kampanyaların hızlanması anlamına geliyor.

Arjantin, geçtiğimiz yıl eylül ayında Chainalysis tarafından yayımlanan 2022 Küresel Kripto Kullanım Endeksi‘nde kripto para kullanımındaki ülkeler arasında 13. sırada yer aldı.

IMF’nin anti-kripto para birimi şartı, dijital varlıkların küresel finansal sisteme olan konumları hakkındaki tartışmaları da gündeme taşıyor. IMF, kripto para birimlerinin giderek daha fazla kullanılmasıyla finansal istikrara olumsuz etkileri olduğunu düşünüyor. Bazı ekonomistler kripto para birimlerini finansal katılımı ve ekonomik ilerlemeyi teşvik etmenin bir yolu olarak görürken, diğerleri bu dijital varlıkların yasa dışı faaliyetleri, vergi kaçakçılığını ve finansal istikrarsızlığı teşvik edebileceğine inanıyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version