Muhabbit

Arjantin, Bitcoin Madencilerinin İlgisini Çekmeye Devam Ediyor!

Düşük elektrik fiyatları, madencilerin ülkede faaliyet göstermesi için önemli etkenlerin başında geliyor.

BTC Madencilik muhabbit

BTC Madencilik muhabbit

Merkezi Kanada’da bulunan Bitcoin madencilik şirketi Bitfarms, kısa süre önce yaptığı açıklamada, Arjantin merkezli yeni tesisinde madencilik üretimine başladığını duyurdu.

Kanadalı madencilik şirketi, Arjantin’de geliştirilmekte olan iki 50 megavatlık (MW) merkezinin ilkinde üretime başladığını ve hash oranının saniyede 4 exahash (EH/s) seviyesine ulaştığını belirtti. Bunun yanında Bitfarms, ilk girişimin portföyüne 10 megavat (MW) güç kapasitesi eklediğini ve böylece toplam kurumsal kapasitesini 176 MW’a çıkardığını söyledi.

Şirket aynı zamanda, Arjantin’de yeni tesisler kurarak, 2023’ün ikinci çeyreğinin başında tamamlanması beklenen ikinci 50 MW’lık merkezinin inşaatına da başladı.

Arjantin’deki mevcut döviz kurları ve doğal gaz fiyatlarına dayalı olarak Bitfarms, Arjantin Rio Cuarto’da yeni faaliyete geçen 50 MW’lık üretim tesisindeki enerji maliyetinin düşük olmasını bekliyor.

Bitfarms Başkanı ve COO’su Geoff Morphy, yeni gelişme hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Rio Cuarto’daki ilk 50 MW’lık depomuzda, 10. madencilik tesisimizi açıyoruz. Ayrıca şu anda üretimde olan 4. ülkeye ulaşarak, planlanandan önce üretim artışına başlamaktan gurur duyuyoruz. Portföy istikrarını artırmak, coğrafi ve iklimsel riskleri azaltmak için çeşitlendirilmiş küresel büyüme stratejimizi yürüten Arjantin, üretimde dördüncü ülkemiz oldu.”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl ekim ayında Bitfarms, Arjantin’de 210 megavatlık bir madencilik merkezi inşa etmeye başlamıştı. Aradan geçen zaman içerisinde şirket, bölgedeki faaliyet alanını genişletmeye başladı.

Neden Arjantin?

Son dönemlerde Bitcoin madencileri, Arjantin’i üretimlerinin gelişmesi için mükemmel bir ortam olarak görüyor. Düşük elektrik fiyatları ve vergilendirme oranları, madencilerin ülkede faaliyet göstermesi için önemli etkenlerin başında geliyor. Bilindiği üzere düşük enerji maliyetleri, madenciler için kâr marjının artacağı anlamına geliyor. Aslında tek başına bu sebep bile, Arjantin’i kripto para madencileri için daha çekici bir bölge olarak öne çıkarıyor.

Sektördeki uzmanlar, ABD’nin Teksas eyaletini dünyanın en yeni Bitcoin madencilik başkenti olarak tanımlıyor. Ancak son dönemlerde başlatılan girişimler ile birlikte Arjantin’in de Teksas gibi bir kripto para madenciliği merkezi olabileceği belirtiliyor.

Aslında madencilik merkezi olarak bilinen Çin, elektriği nispeten ucuz olduğu için bir zamanlar bu alanda lider konumdaydı. Ancak geçtiğimiz dönemde ülke, kendi dijital para birimini geliştirme çabalarını artırdığı için yerel hükümet Bitcoin madencilerine yasaklar getirmeye başladı. İşte bu alanda dünya lideri olduğu konumu, getirdiği yasaklar ile kaybeden Çin, almış olduğu kararlar ile madencilerin diğer bölgelere göç etmesine neden oldu.

Çin’in almış olduğu kararlar sonucu madenciler, elektriğin ucuz olduğu yerler arayarak dünyanın dört bir yanına taşınmaya başladı ve birçoğu ana hedef olarak Teksas’a yerleşti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version