Muhabbit

Arjantin, Kara Para Aklamayla Mücadele Düzenlemelerine Kripto Para Şirketlerini Dahil Edecek!

Bu yeni düzenlemelerin ise 2022 yılında yürürlüğe girilmesi bekleniyor.

Arjantin-Muhabbit

Arjantin-Muhabbit

Arjantin, kara para aklamayla mücadele (AML) düzenleme sistemine kripto para şirketlerini de dahil etmeye hazırlanıyor.

Arjantinli Unidad de Información Financiera (UIF), kara para aklama risklerini düzenleme konusunda ülkenin yetkili makamıdır. Şu sıralar kripto para şirketlerini AML raporlama gerekliliklerine tabi varlıklar listesine eklemek için çalıştığı bildiriliyor. Bu yeni düzenlemelerin ise 2022 yılında yürürlüğe girilmesi bekleniyor.

Eğer düzenlemeler onaylanırsa, kripto para şirketlerinin Arjantin’deki düzenleyicilerle iletişimi önemli ölçüde değişebilir.

Arjantin Vergi

Kripto Para ve Kara Para Aklama Düzenlemeleri

Aslında daha öncede kara para aklama risklerini denetleyen düzenleyici otoritenin kripto para şirketlerini hedef aldığı olmuştu.

Örneğin Birleşik Krallık’taki Mali Davranış Otoritesi (FCA) da 2021 Mart’da aynı hamleyi yapmıştı. Yeni düzenlemeye göre, FCA tarafından tanımlanan kripto para şirketlerinin, raporlama dönemlerinde şüpheli faaliyetleri mali suç beyannameleri olarak vermeleri gerekiyordu. FCA konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Bu politika beyanı, kripto varlık işletmelerinin ticari faaliyetlerine ve potansiyel kara para aklama risklerine dayalı olarak getiri kapsamına alınmasını önermektedir.

Hatta son zamanlarda, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri de kripto varlıklarda bazı büyük düzenleyici değişiklikler yaşadı.

ABD Başkanı Biden, mart ayı başlarında uzun zamandır beklenen bir kripto para yürütme kararı (Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişimini Sağlamaya İlişkin Yürütme Kararı) imzaladı. Bu yürütme emrinin amaçlarından biri de kripto para endüstrisindeki yasa dışı finansmanı ortadan kaldırmasıdır.

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri ise kripto varlıkların düzenlenmesiyle ilgili yasama paketini onaylamak için oy kullandı. Henüz net bir yasa olmasa da MiCA paketi, AB’nin kripto varlık endüstrisini düzenlemeye yönelik yaklaşımını büyük ölçüde koordine etmeyi amaçlıyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version