Muhabbit

Arjantin Merkez Bankası, Bankaların Müşterilerine Kripto Para Hizmeti Sunmasını Yasakladı!

Güney Amerika’nın kripto para dostu ülkesi Arjantin’den beklenmeyen bir kripto para yasağı geldi.

Kripto para kullanımının fazla olduğu Güney Amerika’nın kripto para dostu ülkesi Arjantin’den beklenmeyen bir kripto para yasağı geldi. Ülkede enflasyonun her geçen gün artmasıyla kripto para birimlerine yönelen Arjantin’de bankaların kripto para hizmetlerine yönelik yasaklar geldi.

5 Mayıs 2022 Perşembe günü Arjantin Merkez Bankası, bankaların kripto para hizmetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Özel bankaların, Merkez Bankası tarafından düzenlenmeyen herhangi bir dijital varlık için hizmet sunması yasal değildir. “

Arjantin Merkez Bankası

Arjantin Merkezli Banco Galicia ve Brubank Müşterilerine Kripto Para Alım Satımını Açmıştı!

Arjantin-Muhabbit

Merkez Bankası’nın bu önemli duyurusu ise Arjantin merkezli özel bir banka olan Banco Galicia’nın platformuna kripto paralarla alım ve satım seçeneği eklemesinden kısa bir süre sonra geldi. Arjantin merkezli bir başka banka olan Brubank de geçtiğimiz aylarda müşterilerine benzer hizmetler sunmaya başlamıştı.

Arjantin Merkez Bankası aldığı bu karar ile finansal hizmet kullanıcılarını ve finansal sistem için oluşturulabilecek riskleri azaltmayı amaçladığını belirtti.

Arjantin Merkez Bankası, Kripto Para Cüzdanları İçin de Düzenlemeler Yapıyor!

Hatırlayacağınız üzere Arjantin Merkez Bankası geçtiğimiz aylarda da kripto para cüzdanlarına yönelik düzenlemeler getireceğini açıklamıştı. Arjantin Merkez Bankası cüzdanlara yönelik yapılacak düzenlemeleri ise dolandırıcılık olaylarını önüne geçilmesinde önemli bir hamle olarak ifade etmişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version