Muhabbit

Arjantin’in IMF ile Yapacağı Anlaşma Ülke Çapında Kripto Para Benimsenmesini Yavaşlatabilir!

Kripto para piyasasında yer alan Arjantin vatandaşları, IMF ile yapılacak olan son anlaşmayı eleştiriyor.

Arjantin IMF

Arjantin IMF

Kripto para piyasasında yer alan Arjantin vatandaşları, IMF ile yapılacak olan son anlaşmanın getirdiği kripto para karşıtı gerekliliğini eleştiriyor.

Arjantin’in IMF ile imzalayacağı yeni anlaşmaya bağlı olarak kripto para benimsenmesi ülke çapında yavaşlayabilir. Arjantin’in 45 milyon dolarlık borcunu yeniden yapılandırmasını sağlayan anlaşma, ülkenin borcunu ödemesi için gerekli olan süreyi tanımasını sağlayacak.

Söz konusu borcun yeniden finanse edilmesini onaylayan yasa projesinde basına sızan bir maddesinde şundan bahsediyor:

Hükümet, finansal istikrarın sağlanması için kara para aklama ve kayıt dışı para transferlerinin en aza indirgenmesi gerekiyor. Bu yüzden kripto paraların kullanımını azaltacak ve aynı şekilde ödemelerin dijitalleştirilmesi için resmi teşviklere sahip olacaktır.

Ülkedeki kripto para kullanıcılarına göre, bu anlaşma ülkedeki kripto paraların benimsenmesini yavaşlatabilir. Bununla birlikte kripto paralara çeşitli yasaklar gelebilir. IMF’nin kripto paralara sıcak bakmadığını söyleyebiliriz. El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi hale getirdiğinden beri ülke, IMF ile sorunlar yaşıyor.

IMF

Arjantinli Kripto Para Kullanıcıları Durumdan Memnun Gözükmüyor!

Arjantin’deki kripto para topluluğu, anlaşmanın olası yansımalarının nasıl sonuçlanacağını şimdiden anlamaya çalışıyor. Çoğu kişi, bu yorum için aceleci olmak istemiyor. Sonuç olarak basına sızan bir madde olarak görülüyor. Ancak bu durumdan şimdiden memnun olmayan kullanıcılar da mevcut.

Bitcoin’in kullanımını ve bilgisini teşvik etmeye yönelik kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Bitcoin Argentina, hükümete şu mesajı gönderdi:

Ülkede kripto para biriminin benimsenmesini yavaşlatmaya yönelik bu yeni önlemlerin uygulanmasıyla ilgili tüm verileri talep ediyoruz.

Birçok kişi, anlaşmanın bu bölümünü dolaylı olarak eleştirdi. Arjantin’de bir girişim olan Lemon’un CMO’su Franco Bianchi şunları söyledi:

Bazı ülkelerde olduğu gibi kripto varlıklarının benimsenmesini teşvik eden ve kripto para birimlerinin kullanımına ilişkin olumlu yasalar çıkarmak daha elverişli olur.

Arjantin’de kripto paralara olan ilgisiyle tanınan bir başka kişi olan Franco Amati, konu hakkında şunları söyledi:

El Salvador’un benimsediği gibi Arjantin’de Bitcoin’i benimseyebilirdi. Ancak IMF bu duruma bu şekilde engel olmuş olabilir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız; Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version