Muhabbit

Arjantinli Menkul Kıymetler Düzenleyicisi, İnovasyon Merkezi Kurdu

Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu geçtiğimiz günlerde, özel yatırımcıları düzenleyicilerle bağlayacak bir inovasyon merkezi başlattı.

Arjantinli Menkul Kıymetler Düzenleyicisi olan Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (CNV), yeni fintech (finans teknolojisi) ve kripto para tabanlı yatırım araçlarının pazara girişini kolaylaştırmak için harekete geçtiği bildirildi.

Kurum geçtiğimiz günlerde, özel yatırımcıları düzenleyicilerle bağlayacak bir inovasyon merkezi başlattı. Merkezin amacı yatırım araçlarının piyasaya sürülmesi için karşılaması gereken gereksinimler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak.

CNV Başkanı Andres Consentino, bu girişimin geleceği konusunda iyimser olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Kripto varlıkların ve fintech’in ortaya çıkışı bağlamında sektörle birlikte çalışmak ve bu konuda düzenleyici ve politika çerçevesi oluşturmak için erkenden harekete geçiyoruz.”

İnovasyon merkezinin kurulmasının sebebi, ülkede kripto paraların benimsenmeye başlamasından sonra ortaya çıkan dolandırıcılıklar. Ülkede sahte kripto para projeleri sayısında ciddi artış yaşandı. Konu hakkında Consentino şunu belirtti:

“Bu girişim aynı zamanda yatırımcının genellikle meydana gelen talihsiz durumlara karşı koruma çerçevesini iyileştirmeyi amaçlamaktadır.”

Arjantin’de kripto para yatırım ürünleri yakında geliyor mu?

Bir yatırım aracı şirketi olan Matba Rofex’in Başkanı Andres Ponte, kurulan inovasyon merkezinin Arjantin’de düzenlenmiş kripto para bağlantılı yatırım ürünlerinin yeni çağını başlatacağına inanıyor. Ayrıca Ponte, bu ürünlerin kısa vadede piyasaya sürüleceğini düşünüyor.

Arjantin’deki yerel kaynaklara göre ülkedeki kripto para yatırımlarının düzenlenmesinin arkasında iki hedef var. Birincisi, düzenlenmiş ürünlerin piyasaya sürülmesi yoluyla kripto para pazarlarına fon koymak isteyen yatırımcıların korunması. İkincisi ise, Ulusal Vergi Dairesinin (AFID) gizlenemeyen bu ürünlerden yararlanabilmesi.

Düzenlenmiş araçlar mevcutken, kripto paralardan toplanan vergi kapasitesi artacaktır. Şu anda kripto para ile yapılan işlemlerin çoğu ülke dışındaki borsalarda ve platformlarda yapılıyor. Bu da bu işlemlerden vergi almayı zorlaştırıyor.

Bundan dolayı, 1 Nisan 2022 tarihinde Senato’ya bir yasa projesi sunuldu. Yasa, Arjantinlilerin kripto para da dahil olmak üzere yabancı ülkelerde sahip oldukları tüm mülkleri, ülkenin Uluslararası Para Fonuna olan borcunun bir kısmını ödemek üzere vergilendirmeyi amaçlıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version