Muhabbit

Arjantinliler, Artan Enflasyon Sonucunda Kripto Paralara Yönelmeye Devam Ediyor!

Arjantin’de yaşanan yüksek enflasyon ve ekonomik krizin ortasında, ülke genelinde kripto paralara olan ilgi artmaya başladı.

Arjantin’de yaşanan yüksek enflasyon ve ekonomik krizin ortasında, ülke genelinde kripto paralara olan ilgi son dönemlerde artmaya başladı.

Konu ile ilgili olarak Market Research tarafından yapılan bir ankette, Arjantin’de kripto para kullanımının arttığı ve vatandaşların %17’sinin geçtiğimiz yıl kripto para satın aldıkları belirtiliyor.

Bunun yanında anket uygulanan kişilerin %50’sinin stablecoin satın aldığı özellikle vurgulanıyor.

Kısa süre önce 2.400 kişi ile yapılan ankette, kripto para sahibi olan yatırımcıların, bunları bir yatırım veya tasarruf için satın aldıklarına yer veriliyor.

Araştırma şirketi tarafından 2021 yılında yapılan benzer bir ankette ise katılımcıların %12’sinin yatırım olarak kripto para satın aldıkları belirtilmişti. Dolayısıyla, yeni anket sonuçlarındaki %5’lik artışın ülkedeki artan enflasyondan kaynaklandığı üzerine duruluyor.

Yüksek Enflasyon Kripto Paralara İlgiyi Artırdı

Bilindiği üzere Arjantin, son yıllarda yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle yüksek enflasyon ile mücadele ediyor. Dünya üzerindeki ülkelere göre daha fazla olan (%90’ın üzerinde) enflasyon sonucunda, vatandaşlar paralarının değerini koruması için farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

İşte bu durumun baz alınarak yapıldığı son ankette, Arjantinlilerin %53’ünün geçtiğimiz yıl kripto varlıkları, özellikle de USD destekli stablecoinleri satın aldıkları belirtiliyor. Kripto para yatırımı yapan insanların %79’unun ise bu işlemler için Binance ve KuCoin gibi önde gelen kripto para borsalarını tercih ettikleri belirtiliyor.

Hükümetin Aldığı Önlem Etkili Olmadı

LATAM (Latin Amerika) bölgesindeki insanların, itibari para üzerinden kripto varlık almak istemesi ve yaşanan mali krizler, bölgedeki kripto para kabulünün artmasına neden oldu.

Bunun yanında bu bölgede yaşanan siyasi krizler de yatırımcıları farklı alanlara sürükledi. Örneğin geçtiğimiz yılın temmuz ayında, Arjantin Ekonomi Bakanının istifa etmesi sonucu daha fazla yatırımcı stablecoin almaya başladı. Bunun üzerine de hükümet, vatandaşların bankalardan satın alabileceği döviz miktarına üst sınır getirdi.

Ancak hükümetin bu girişimi vatandaşların kripto paralara yönelmesinde herhangi bir olumsuz etki yaratmadı. Hatta bunun sonucunda vatandaşlar, stablecoin satın almak için kripto para borsalarına yönelmeye devam etti ve bu da bölgede Bitcoin gibi diğer kripto varlıkların popülaritesinin artmasına yol açtı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version