Muhabbit

Arjantinliler Tasarruflarını Katlamak için P2P Piyasalarını Kullanıyor!

Arjantinliler, P2P piyasalarına likidite sağlayarak ve farklı piyasalar arasında arbitraj yaparak büyük miktarlarda para kazanma yolunu keşfediyorlar.

Arjantin Vergi

Arjantin Vergi

Arjantinliler son zamanlarda P2P (eşler arası) veri paylaşımlarını nasıl kullanacaklarını keşfetmeye başladılar. Özellikle kripto varlık ve döviz tasarruflarını korumak ya da artırmak için Arjantin’de P2P kullanımı ilgi görmeye başladı.

Ülkedeki yerel haber ajanslarına göre, giderek daha fazla Arjantinli arbitraj yapmak istiyor ve P2P borsalarını ya da piyasalarını kullanıyor. Binance’in operasyon direktörü Maximiliano Hinz, P2P işlemlerinin geçen ay yüzde 40 büyüdüğünü belirtiyor.

Arjantinliler P2P Pazarında Patlamaya Koştu

Arjantinliler, P2P piyasalarına likidite sağlayarak ve farklı piyasalar arasında arbitraj yaparak büyük miktarlarda para kazanma yolunu keşfediyorlar. Son bilgilere göre, bu stratejik hamleler bazı ödeme yöntemlerinin kullanılabilirliğine ve P2P uygunluğuna bağlı olarak, bazı yatırımcıların aylık tasarruflarını beş katına çıkarabiliyor.

Borsalarda işlem yapan bu insanlar, ucuz pazarlarda kripto varlık satın alabilir ve talebin daha yoğun olduğu diğer uluslararası pazarlarda satabilir. Ancak, P2P piyasaları müşterilerine ilginç seçenekler ve farklı borsalarda büyük karlar elde etmek için çeşitli ödeme yöntemleri sunduğu için bu kazançlar kesin değildir.

Daha fazla Arjantin haberi için buraya tıklayınız.

Arjantin’de, P2P pazarlarını yöneten kripto para borsaları arasında Binance, Paxful, Airtm, OKX ve Localbitcoins gibi borsalar yer alıyor.

Binance’in operasyonlar direktörü Maximiliano Hinz konuyla alakalı olarak şu ifadeleri kullandı:

Büyüme oldukça organik oldu. İşin doğası gereği aktif kullanıcı sayımızın geçen ay yüzde 40 arttığını söyleyebiliriz.

Paxful Latam’ın pazarlama müdürü Renata Rodríguez de benzer şekilde Arjantin’deki yeni kullanıcı kayıtlarının geçen yıl yüzde 110’dan fazla arttığını belirtti.

Diğer şirketler ise net rakamlar vermediler, ancak P2P pazarlarının aktivitesinde keskin bir artış tespit ettikleri konusunda onlar da açıklama yaptılar. OKX’in P2P operasyonları müdürü Alex Vázquez de durumu şöyle özetledi:

Özellikle geçen aya göre belirgin bir toparlanma tespit ettik.

Bunlara ek olarak; P2P piyasalarını keşfeden trader’lar, ilgili pazarlarla bağlantılı olarak mevcut yeni spread’lerden yararlanmak isterlerse farklı ödeme yöntemlerine de sahip olmalıdır. Bu durumda ülkenin yerel kaynakları ise, Payoneer ve Paypal dahil olmak üzere yaygın olmayan ödeme yöntemlerinin diğer seçeneklere göre daha yüksek kazanç sağlayabileceğini belirtiyor.

Bunun nedeni, ülkede bu platformlarla ödeme yapan fiat (itibari para) ve kripto para kazanmak isteyen serbest çalışanlar tarafından kullanılması olarak gösteriliyor.

Bununla birlikte; kripto para piyasalarındaki genel oynaklık, USDT ve diğer stablecoinlerle işlem yapmayı tercih eden P2P trader’ları için aslında gerçek bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version