Muhabbit

ASIC Üreticisi Canaan, Kazakistan’daki Madencilik Firmalarıyla Ortak Oldu!

Canaan, bu stratejik iş birliğini Orta Asya’daki genişleme planlarının bir parçası olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Pangolin

Pangolin muhabbit

Çin menşeli ASIC madencilik ekipmanları üreticisi Canaan, Kazakistan merkezli bazı madencilik firmalarıyla iş birliği kurduğunu duyurdu. Bu sayede ticari faaliyetlerini sağlamlaştırmayı amaçlayan Canaan, küresel varlığını büyütmeyi planlıyor.

Şu an dünyanın en büyük Bitcoin madencilik ekipmanları üreticilerinden biri olarak tanınan Canaan, bu stratejik iş birliğini Orta Asya’daki genişleme planlarının bir parçası olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Canaan, Kazakistan’daki Ticari Hakimiyetini Artırmak İstiyor

Canaan’ın 31 Aralık 2021 itibariyla Kazakistan’da yaklaşık 10.300 AvalonMiner madencilik makinesi var. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Nangeng Zhang yaptığı açıklamada, 10.000’den fazla madencilik makinesinin Kazakistan’da konuşlandırıldığını ve bu durumun bölgedeki madencilik çiftlikleriyle iş birliğini kolaylaştırdığını belirtti. Ayrıca, yapılan bu hamlenin şirketin ticari faaliyetlerini güçlendirdiğini ve küresel varlığını derinleştirdiğini söyledi. CEO açıklamasının devamını şu sözlerle tamamladı:

Madencilik firmalarıyla iş birliği kurarak, kazancımızı en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Ayrıca dijital varlık endüstrisinin büyümesine katkı sağlamak için güçlü yönlerimizin ve kaynaklarımızın her birini kullanmaktan heyecan duyuyoruz.

Geçtiğimiz yıl gelen Çin yasaklarının ardından kripto para ticareti ve madencilik sektöründe olan şirketler lokasyonlarını farklı ülkelere taşıdılar. Canaan şirketi de bu yasaklamanın ardından madencilik işlerini Kazakistan’da çeşitlendirdiğini duyurdu. Canaan ve birçok şirketin Kazakistan’nı tercih etmesinin en önemli nedeni ise ucuz ve bol kömür gücü olmasıydı. Bu yüzden Kazakistan ABD’den sonra en çok yerleşim alan ikinci ülke oldu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version