Muhabbit

Asya Pasifik Ülkeleri NFT Arama Hacminde Lider!

Asya Pasifik ülkeleri NFT aramalarında başı çekiyor!

NFT Muhabbit

Tekstil-NFT-Muhabbit

Google Trends’den elde ettiğimiz verilere göre Asya-Pasifik ülkelerindeki kişiler, NFT’lere ciddi bir şekilde ilgi gösteriyor.

Google Trend verilerine göre geçen yıl Google üzerinde yapılan “NFT” aramalarının hacminin büyük bir çoğunluğu Çin, Singapur ve Hong Kong’dan geliyordu.

Verilere göre Çin, bu tür aramaların en yüksek hacmini yakalamış durumda. Singapur ve Hong Kong sırasıyla 67 ve 62 puan ile Çin’i takip ediyor. NFT aramalarının hacmini oluşturan diğer ülkeler ise şunlar; Venezuela, Filipinler, Kıbrıs, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya ve ABD.

Kyashayar Abbasi isimli Bankless Times yetkilisi, Çin’in kripto paraları yasaklama kararının bu duruma ön ayak olmuş olabileceğini belirtiyor.

Abbasi, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Çin, kısa bir süre önce kripto para ticaretini yasaklamıştı. Görünen o ki, kripto para yatırımcıları artık NFT sektörüne yoğunlaşmış.

Bu arada ağustos ayında Çinli ticaret devi Alibaba kendi NFT platformunu başlatmıştı. Bu gibi durumlar, Çin’de NFT popülaritesini artırmış olabilir.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Çin’de NFT aramaları en çok Şangay ve Zheijang’da yapılıyor. Bu arada Çin’de 2010 yılından bu yana “Büyük Güvenlik Duvarı” projesi kapsamında Google yasaklı bir internet sitesi.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Asya Pazarı, Batıya Göre Daha Dijital!

Abbasi’ye göre Asya pazarının Batı’ya göre daha dijital olması, NFT gibi yeni varlıkların benimsenmesini kolaylaştırıyor.

Ayrıca rapor, “NFT” aramalarının yine “kripto para birimi” aramalarını geride bıraktığını açık bir şekilde gün yüzüne çıkardı.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Japonya, kripto para birimlerine kıyasla en çok NFT araması yapan ülke konumunda. Nijerya ise Japonya’nın konumunun tam tersinde kalıyor.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version