Muhabbit

Asya’da Bir İlk! Hong Kong’taki Firma Kripto Para Sigortası Hizmeti Verecek!

Asyalı sigorta şirketi, endüstrideki diğer şirketlere örnek olmak için kripto para piyasasına adımını attı!

sigorta muhabbit

sigorta muhabbit

The South China Morning Post’un yaptığı habere göre, lisanslı bir sigorta şirketi olan OneDegree, yerel kripto para borsası HKbitEX ile anlaştı. Anlaşmaya göre OneDegree 100 milyon dolara kadar HKbitEX’in kripto paralarını koruyacak.

Sigortanın devreye gireceği noktalar; kötü amaçlı yazılım saldırıları, siber saldırılar ve fiziksel hasarlardan dolayı oluşabilecek kayıpları içeriyor.

OneDegree, kripto para piyasasına adımını atarak daha fazla sigorta şirketine örnek olmak istiyor. Birçok sigorta şirketi kripto paraları riskli buluyor. Regülasyonlar netleşmeden sigorta şirketlerinin kripto para şirketlerine hizmet vermesi biraz zor olabilir. Ancak OneDegree diğer şirketlerle risk yönetimi konusunda konuşmaya veya tartışmaya istekli olduğunu belirtti.

HKbitEX kurucu ortağı Ken Lo, kripto para birimlerine güven gelmesi için daha fazla kurumsal şirketin dahil olması gerektiğine inanıyor:

1.800’den fazla lisanslı varlık yöneticisi ile Hong Kong, yaklaşık 3 trilyon ABD dolarının üzerinde dijital varlığa ev sahipliği yapmaktadır. Varlık yöneticilerinin, para güvenliğini sağlayarak kripto para piyasasına girmelerine yardımcı olmak istiyoruz.

Kripto paraların sigorta kapsamının olmaması, Asya’daki kripto para birimi meraklısı varlık yöneticileri için caydırıcı bir etken oldu. Kripto para endüstrisinin hala “hack” ve “rug pull” dolandırıcılıklarıyla dolu olduğunu da belirtmek lazım.

Kripto para sigorta piyasası, bulundukları ülkelerdeki regülasyonların netliğine göre hizmet vermeye devam ediyor. Dijital varlıkların daha geniş çapta benimsenmesinden ve hızla yükselen kripto paralardan yararlanan sigorta şirketleri, ABD’de hızlı bir şekilde büyümeye başladı.

Nisan ayında BitGo borsası, kurumsal müşterileri için sigorta kapasitesini 600 milyon dolar artırdı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version