Muhabbit

Atlas Mining, Amerika’daki Madencilik Faaliyetlerini Büyütüyor!

Atlas Mining, madencilik havuzu hizmetleri sağlamak için Luxor Technology ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Rusya

Bitcoin yeşil enerji

Singapur merkezli kripto para madenciliği şirketi Atlas Mining, madencilik havuzu hizmetleri sağlamak için Luxor Technology ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Çin’in kapsamlı kripto para yasaklarının ardından Atlas, Kuzey Amerika’daki operasyonlarını genişletmeye devam ediyor.

Yeni yapılan ortaklık, Atlas’ın 19 Ekim tarihinde ABD merkezli Compute North ile 100 megavatlık bir “ortak yerleşim kapasitesi” anlaşması imzalamasının ardından geldi. Yapılan açıklamada bu anlaşma ile Atlas’ın hash oranının 2022 yılının ilk çeyreğinden itibaren 3 EH/s’nin üzerine çıkacağı belirtildi.

Atlas, Compute North tesislerinde barındırılan ASIC madencilik bilgisayarlarının bir kısmını kullanacak ve yapılan açıklamaya göre, Luxor’un hashrate tasfiyesi için Bitcoin madenciliği havuzundan yararlanacak.

ABD Madencilik Merkezi Oldu

Çin tarafından son zamanlarda artan kripto para yasağının hemen ardından, madencilik şirketleri Çin dışındaki bölgelere, özellikle Kuzey Amerika’ya “ büyük bir göç” başlattı. Atlas’ın açıklamasına göre, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada, Kuzey Amerika’nın hızla büyüyen madencilik endüstrisi için madencilik oyunundaki en büyük oyunculardan bazılarıyla stratejik ortaklıklar kurmak için yeni fırsatlar yaratarak, yer değiştirme için bir sıcak nokta haline geldi.

Ekim ayında yayımlanan bir Cambridge Alternatif Finans Merkezi araştırmasına göre, ABD toplam Bitcoin madenciliği hash oranının yaklaşık %35’ini oluştururken, Kanada neredeyse %10 katkıda bulundu ve Çin’in ardından Bitcoin madenciliği için baskın bölge olarak Kuzey Amerika ilk sırayı aldı.

Son olarak Luxor, yapmış olduğu bu ortaklık ile, Kuzey Amerika’daki madencilik varlığını önemli derecede artırmış oldu. Bir LinkedIn gönderisine göre Luxor, kısa süre önce toplam ağın hash oranının neredeyse %2’si ile dünyanın en büyük Bitcoin madencilik havuzları arasında ilk 10 sırada kendisine yer buldu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version