Muhabbit

Ava Labs, 5.25 Milyar Dolarlık Değerlemeyle 350 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı!

Avalanche blok zincirinin ana geliştiricisi olan Ava Labs, 2019 yılında Andreessen Horowitz ve Polychain’den 6 milyon dolar toplamıştı.

Ava Labs

Ava Labs

Avalanche blok zincirinin ana geliştiricisi olan Ava Labs, 5.25 milyar dolarlık değerleme ile 350 milyon dolarlık yatırım aldı.

Avalanche blok zinciri, Eylül 2020 tarihinde Ava Labs tarafından bir Layer-1 çözümü olarak piyasaya sürüldü. DeFi Llama’dan alınan verilere göre, Avalanche blok zinciri üzerinde kilitlenmiş toplam değer (TVL) yaklaşık olarak 13 milyar dolardır. TVL açısından Avalanche, Ethereum, Terra ve Binance Smart Chain’den sonra dördüncü en büyük blok zinciridir.

Avalanche blok zinciri üzerinde yaklaşık olarak 250 dApps aktif olarak çalışmaktadır. 22 Mart 2022 tarihinde İspanya’nın Barcelona şehrinde gerçekleştirdiği Avalanche Summit etkinliği ile adından söz ettiren Avalanche, geçtiğimiz 1 yılda ciddi bir büyüme kaydetti.

Avalanche Summit, Avalanche blok zinciri üzerinde kendi projelerini inşa eden geliştiriciler ve araştırmacılar için yapılan bir konferanstır.

Ava Labs Her Geçen Sene Güçlenmeye Devam Ediyor!

Ava Labs, 2019 yılında Andreessen Horowitz ve Polychain’den 6 milyon dolar toplamıştı. Bununla birlikte şirket, 2020 yılında kripto para sektörünün önde gelen şirketleri olan Bitmain ve Galaxy Digital’den 12 milyon dolar toplamıştı.

Her sene yatırımlar almaya devam eden Ava Labs, 2021 yılında Polychain Capital ile Three Arrows Capital’ın liderlik ettiği fonlama turunda 230 milyon dolarlık yatırım almıştı.

AVAX Fiyatında Son Durum

AVAX 4 Saatlık Mum Grafiği

Fiyatı 140 dolara kadar çıkan AVAX, şimdilik (14.04.2022) 80 dolar civarlarından işlem görüyor. CoinMarketCap’ten alınan verilere göre yaklaşık 21 milyar dolar piyasa değerine sahip olan AVAX, kripto paraların piyasa değeri sıralamasında 10’uncu sırada yer alıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version