Muhabbit

Avalanche Ağındaki Türkiye’nin ilk NFT Multidisipliner Sanat Koleksiyonu: Beeing Hope – Arılara Umut Ol

Being Hope NFT projesi, karbon emisyon oranı (CO2) en düşük olan Avalanche ağında geliştirildi.

İklim değişikliğinin etkilediği arıların ve çam balının yok olma tehlikesini önlemek ve destek olmak için Avalanche Ağındaki Türkiye’nin ilk NFT Multidisipliner Sanat Koleksiyonu: Beeing Hope – Arılara Umut Ol sosyal sorumluluk projesi, National Geographic Türkiye Dergisi ve Le Petit Marseillais iş birliğiyle başlatılıyor.

Proje, 28 farklı sanatçının dijital eserlerinden oluşturulan bir NFT koleksiyonudur. Aynı zamanda Türkiye’de multidisipliner (herkesin farklı konuda bilgisinin olduğu bir çalışma) bir çalışmayla ortaya çıkan ilk sanat koleksiyonu olma özelliğine sahiptir.

2021 yazında yaşadığımız orman yangınları ülkemizde bugüne dek görülen en büyük yangınlar oldu. Yangınların iki hafta boyunca aralıksız devam ederek; canlıları, yaşam alanlarımızı ve doğal kaynaklarımızı yok etmesini çaresizlik ve göz yaşları içinde izledik. Bu felaketin izleri ne akıllardan ne de doğadan kolay kolay silinecek gibi değil maalesef…

Türkiye’nin En Büyük Yangınları Olarak Tarihe Geçti!

En çok etkilenen bölgelerimiz Akdeniz ve Ege’de yangınlar günlerce devam etti ve ülkemizin tarihine en büyük yangınlar olarak geçti. Raporlar ve ortaya çıkan verileri öğrendiğimizde ise, felaketin boyutlarının ve geleceğimizi etkileyecek yönlerinin düşünüldüğünden çok daha büyük olduğunu gördük.

203 Bin Hektarlık Bir Alan Yok Oldu!

EFFIS (European Forest Fire Information System -Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemi) verilerine göre; 2021 yılında Türkiye’de yaklaşık 203 bin hektarlık ormanın yangınlardan dolayı küle döndüğü tahmin ediliyor. Küresel anlamda iklim krizini hızlandırmayı tetikleyen çok büyük bir felaket yaşadık. Türkiye’deki biyoçeşitliliğin artık hiç olmadığı kadar tehdit altında olduğunu söyleyebiliriz.

Le Petit Marseillais, 1984’den itibaren biyoçeşitliliği korumak için çaba harcıyor ve özellikle bu konuda Akdeniz bölgesinden ilham alıyor. Şimdi ise National Geographic Türkiye Dergisi iş birliğiyle ‘’Beeing Hope – Arılara Umut Ol’’ isimli sorumluluk projesini hayata geçirerek ve küresel iklim kriziyle mücadele ederek, doğaya destek olmak istiyor.

BeeingHopeNFT

Arılar Yok Olma ve Çam Balı Üretimi Durma Noktasına Geldi!

Akdeniz ve Ege Bölgelerinde yaşanan yangınlardan dolayı kuraklığın da artması neticesinde Türkiye’ye özgü kültürel ve ekonomik değerlerimizden olan çam balı üretimi durma noktasına geldi. İşte bu yüzden ‘’Beeing Hope – Arılara Umut  Ol” sosyal sorumluluk projesi doğru paydaşları bir araya getirmek ve zarar gören ekosistemi yenilemek istiyor. Yaşam için büyük önemi olan arıların yok oluşunu engellemek ve çam balı üretiminin devam etmesini sağlamayı amaçlıyor. Aynı zamanda bölgenin ekonomik ve kültürel geleceğini garanti altına almayı hedefliyor.

Being Hope NFT Projesi, Avalanche Ağında Geliştirildi

Being Hope NFT projesi, karbon emisyon oranı (CO2) en düşük olan Avalanche ağında geliştirildi. Araştırmayı yapan bir veri merkezi tarafından, Avalanche ‘yeşil zincir’ olarak tanımlanmıştı. Avalabs CEO’su Emin Gün Sirer bu projeye desteğini attığı bir tweet’le gösterdi.

Sanatçılar Bölge Halkını ve Yangın Alanlarını Ziyaret Etti

28 farklı daldan sanatçı 10.080 eserin yer alacağı bir koleksiyonda bir araya gelerek, “Beeing Hope-Arılara Umut Ol” sosyal sorumluluk projesi için Muğla’da zarar gören bölgeye gittiler; yaşananları yerel halktan ve arıcılar üzerinden ilk ağızdan dinlediler. Daha sonra sanatçılar bölgede yaşananlardan ilham alarak eserlerini ürettiler.

Bu nadide eserler, 11 Şubat 2022 saat 21.00 itibariyle AVAX ağı üzerinden mint edilebilecek.

Biyoçeşitliliği korumak ve arıları kurtarmak için destek olmak isteyenler, beeinghope.io sitesi üzerinden eser başına 2 AVAX ve ağ ücretleri ile eserlere sahip olabilecek. İlk satış tamamlandıktan sonra NFT eserler; Kalao, Yeti Swap, NFT Prime ve Tofu üzerinden de satışa sunulabilecek.

Web sitesi: beeinghope.io

Twitter: https://twitter.com/BeeingHopeNFT

Instagram: https://www.instagram.com/beeinghopenft/ 

Telegram: https://t.me/beeinghope_global

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version