Muhabbit

Avalanche AVAX Fiyat Analizi 05.06.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Avalanche’ı inceliyoruz. Avalanche grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

avax fiyat analizi 4-1200

Herkese iyi pazarlar, bu akşamki yazımda Avalanche (AVAX) fiyat grafiğini inceleyeceğim. Mayıs ayının başında yaşanan LUNA krizi ile birlikte tüm kripto para piyasası olumsuz etkilenmişti. AVAX da bunlardan biriydi. AVAX fiyat grafiğinde güzel bir formasyon oluşmaya başladı bu yazıda bunu inceleyeceğim.

AVAX Fiyat 5 Haziran 2022

AVAX 21-22 dolar bölgesini birkaç defa test etti ve henüz bu destek kırılmadı. Yazıyı hazırladığım sırada 24.57 dolar bölgesinden işlem görüyor.

AVAX Grafik 5 Haziran 2022

Avalanche AVAX fiyat grafiği 05.06.2022. 4 Saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır.

FTX borsasında işlem gören AVAX süresiz kontratına ait fiyat verileri. Grafik 4 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir. Bir alt kısımda da bu formasyonun yerini daha iyi kavramak için daha büyük zaman dilimindeki grafiği vereceğim.

AVAX Analiz 5 Haziran 2022

Grafikteki yeşil bölgeler AVAX grafiğinde takip ettiğim orta vadedeki destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Şu an bizim için bunlardan 21 dolar seviyesindeki destek bölgesi önemli. Fiyat en son bu bölgeyi Ağustos 2021’de test etmişti. Şu an ise fiyatı tutan oldukça önemli bir destek.

Avalanche AVAX fiyat grafiği 05.06.2022. 6 Saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır.

Bugün bizim için önemli olan iki nokta var. Bunlardan biri 21 dolar seviyesindeki destek bölgesi diğeri ise düşen trend. Genel olarak baktığımızda bu ikisi birleşince bir alçalan üçgen formasyonu yaptığını görmekteyiz. Peki bunun bizim için önemi nedir şimdi biraz buna bakalım. İlk olarak üçgen formasyonları traderlar için trade edilmesi kolay formasyonlardan biridir. İkinci olarak böyle bir düşüşten sonra oluştuğu için olası bir dönüşte bize önceden haber verecektir.

Yukarıda trendin dönüşünde bize önceden haber verebileceğini belirttim şimdi bunu biraz açalım. Alçalan üçgen formasyonlarında fiyat genellikte düşen trendi değil desteğini kırar. Ancak formasyonun oluşumunun öncesinde fiyat büyük bir düşüş yaşamışsa desteğin (21 dolar bölgesi) düşen trendin kırılma ihtimali artar. Yani bu formasyonda düşen trendin kırılması bize önceden haber verme niteliğinde olacaktır. Ancak yine de stop emrini eksik etmemek gerek.

Daha fazla AVAX analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde AVAX/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version