Muhabbit

Avalanche AVAX Fiyat Analizi 14.11.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Avalanche’ı inceliyoruz (14.11.2020). Avalanche grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Avalanche fiyat analizi 1

Normalde fiyat analizi yazılarımda major kripto paraları inceliyordum. Ancak çok sayıda Avalanche AVAX isteği gelince kıramadım. Bundan dolayı bugün AVAX’ı inceleyeceğiz.

Avalanche AVAX fiyat grafiği 14.11.2020. 6 saatlik grafik veriler FTX borsasından alınmıştır

İlk olarak yine büyük zaman diliminde inceleyemeye başlayalım. Grafiği açar açmaz gözümüze trendler çarpıyor. Alt tarafta bir kırmızı trend bulunmakta, üst tarafta ise mor trendimiz bulunmakta. Bunlara ek olarak mavi bölgeyi ekledim. Bu bölge şimdiye kadar hem destek hem de direnç olarak çok güzel çalışmış. İleride de bu güzellikte çalışacağına inanıyorum.

Görsel açıklamasında da belirttiğim gibi bu 6 saatlik bir grafik. Yani burada gösterdiğim destek/direnç veya trend bölgeleri kısa zaman diliminde çok bir şey ifade etmez. Bize grafiğin genel durumu hakkında veya uzun vadeli düşünüyorsanız bilgi verir.

Avalanche AVAX fiyat grafiği 14.11.2020. 1 saatlik grafik veriler FTX borsasından alınmıştır

Yukarıda genel görünüme bakmıştık şimdi de daha kısa vadeli görünümüne bakalım. Bu grafiğimiz 1 saatlik grafik (yani her mum 1 saatlik dilimi ifade etmekte). Burada bir üçgen formasyonu bulunmakta. Bu üçgenin üst bandına 3 vuruş, alt bandına ise 2 vuruş yapılmış. Yani test sayılarımız yeterli. Üçgenin yapısı da bozuk değil. Yani simetrik üçgen görünümü güzel. Bunu belirtmemin sebebi şu, bazı arkadaşlar vuruş sayıları tutunca direkt üçgen olarak alıyorlar yapıyı. Ancak üçgen görüntüsü iyi değilse o üçgenin hedefe gitmesi daha zor oluyor. En azından benim deneyimlerim tecrübelerim bu şekilde.

Gelelim üçgenin hedeflerine. Simetrik üçgenler kırılmadan aşağıya veya yukarıya hedef verilmez. Çünkü bu yapılar iki yöne doğru da kırılabilir. Bu yüzden iki ihtimali de değerlendireceğiz. Yani her duruma hazırlıklı olacağız.

Eğer simetrik üçgen yukarıya doğru kırılırsa ilk hedefinin üstteki mavi direnç bölgesi olacağını düşünüyorum. Ama üçgen kırılımı 17 kasımdan sonrasında gerçekleşirse ilk hedefi tekrar tartışmamız gerekecektir. Diğer yandan aşağıya doğru kırılırsa ilk hedefi alttaki mavi destek olacaktır. Hatta bu mavi destekten de sarkıp 3,20 dolar seviyesini de görebilir.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version