Muhabbit

Avalanche AVAX Fiyat Analizi 28.02.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Avalanche’ı inceliyoruz. Avalanche grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Avalanche fiyat analizi 1

Bugün hangi coin için fiyat analizi yazısı hazırlasam diye bakınırken uzun bir süredir Avalanche yani AVAX fiyat analizi yazısı hazırlamadığımı fark ettim. Ben de hemen bu fırsatı kaçırmayıp AVAX için grafik hazırlamaya başladım. Zaten takip ettiğim bir coindi ve düşüşlerde de oldukça güzel fırsatlar verdi. Şimdi bakalım grafiğin son hali ne durumda.

Avalanche AVAX fiyat grafiği 28.02.2021. 2 saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır

Bugün bakacağımız grafik 2 saatlik ama grafiği uzaklaştırdığım için aslında daha büyük bir açıdan bakıyor olacağız. Destek ve direnç bölgeleri şimdiye dek güzel çalışmış. Sadece fiyatın şu an üzerinde bulunduğu destek bölgesi pek hoşuma gitmese de yine de belirttim. İlerde fiyatın bu bölge üzerindeki hareketine göre bu desteği güncellemeyi düşünüyorum. Fraktal olarak bakacak olursak bir alt destek 18 doların üzerinde.

Ayrıca grafikte 0,618 fibonacci düzeltmesini de belirttim. Bu fibonacciyi 28 ocakta yaklaşık 10 dolar civarından başlayan hareketten aldım ve 56 dolar civarındaki tepe arasındaki bölgenin ölçümü. Zaten dikkat edecek olursanız fiyat 56 dolara giderken herhangi bir düzeltme yapmamış. Bu da o hareketi bütün olarak alacağımızı gösterir aslında. Bir de şöyle bir şey var, ben bu ölçümü logaritmik grafikte ve fibonacci ayarlarını logaritmik grafiğe ayarlayarak yaptım. Sizin ayarlarınız logaritmikte değilse farklı bir sonuç elde edebilirsiniz. Bu tarz büyük hareketlerde logaritmik grafik ve ölçümün daha iyi olduğunu düşünmekteyim.

Grafikte bir de düşen trendimiz bulunmakta. Bana göre grafikteki en önemli parçalardan biri bu. Çünkü dönüşün bu trendin kırılımıyla başlayacağını düşünüyorum. Ancak kırılımdaki ve sonrasındaki hareketlere göre bu görüşümü destekleyecek veriler arayacağım.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version