Muhabbit

Avalanche Foundation’dan Gündeme Dair Açıklama Geldi!

FTX, Alameda, Binance ve Solana gibi markaların yarattığı tedirgin hava üzerine Avalanche Foundation tarafından bir duyuru paylaşıldı.

Avalanche AVAX

Avalanche AVAX

Sam Bankman-Fried’a ait olan FTX ve Alameda Research ile ilgili açığa çıkan bazı olumsuz gerçekler, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun piyasayı derinden sarsacak adımlar atmasına sebep olmuştu.

FTX’in yerel tokenı FTT’den önemli miktarda elinde bulunduran Binance; varlıklarını kendi platformuna çekerek elinden çıkaracağını duyurmuş, duyurunun ardından ise FTX tarafında likidite sorunları yaşanmaya başlamıştı.

Bunun üzerine Changpeng Zhao; Binance’in FTX’e yardım edeceğini ve bir ön satış anlaşması imzaladıklarını duyurmuştu. Ancak bu anlaşma bir sonuca varmadı ve Binance FTX’i bünyesine katmaktan vazgeçti.

Bu olumsuz tablodan en başta FTX platformu kullanıcıları, sonrasında ise FTX ve Alameda Research ile sıkı finansal bağları bulunan Solana etkileneceğe benziyor.

Avalanche Foundation’dan Önemli Duyuru

Piyasada yaşanan tedirgin havayı aydınlatmak için Avalanche resmi Twitter hesabından bu gece (10.11.2022) bir yazı dizisi paylaşıldı. Yapılan açıklamalara göre Avalanche ekosistemi ve yatırımcıları içlerini ferah tutabilirler.

Peki Avalanche duyurusunda neler söyleniyor? Hep birlikte inceleyelim.

“Avalanche Foundation, bu zor zamanlarda finansal olarak güçlü duruşuna devam ediyor.”

“Mevcut durumdan olumsuz etkilenen herkesin kalben yanındayız. Umuyoruz ki her kayıp yaşayan, kaybettiği varlıklarına bir an önce kavuşur.”

“Avalanche Foundation; TradFi şirketleri, CeFi kuruluşları ve DeFi protokolleri gibi birçok parti ile finansal faaliyetleri kapsamında çalışmalar yapıyor. Bizler; risk yönetimi ve risk değerlendirme gibi, “not your keys, not your crypto (özel anahtara sahip değilsen, kripto paraya da sahip değilsindir)” gibi ilkelere güçlü şekilde inanıyor ve bunlara sadık kalarak hareket ediyoruz.”

“Avalanche Foundation’ın, FTX platformunda önemli miktarda varlığı bulunmuyor. Yalnızca bazı likit olmayan tokenları içeren hazine varlıklarının %0,02’den daha azı kadar bir varlık, şu anda FTX kripto para borsasında. Bunlara ek olarak, Avalanche Foundation hiçbir zaman FTX’e özel satış adı altında token satışı da yapmadı.”

“Avalanche Foundation; spekülasyon amacıyla varlıklarını kullanmaz ve kısa dönemli getiri amaçlarıyla varlıklarını riske atmaz. FTX ve Alameda Research bilanço verilerinde bulunanlar gibi “finansal mühendislik” çalışmaları da gerçekleştirmez.”

“Bu tutarlı risk yönetimi sonucunda Avalanche Foundation’ın, FTX ve Alameda tarafında yaşanan olaydan dolayı bir maruziyeti ve kaybı bulunmamaktadır. Avalanche Foundation hazinesi, uzun dönemli planlama ile doğru şekilde konumlanmış ve geliştiricileri desteklemek için her zamankinden daha hazırdır.”

“Sebepleri ne olursa olsun, piyasadaki bu olumsuz hava iyi bir şey değildir. Bu zor zamanlarda herkese kolaylık dileriz. Bu esnada bizler geliştirmeler yapmaya ve blok zinciri ekosistemine en iyi bilimi getirmeye devam edeceğiz.”

Daha fazla Avalanche haberi için buraya bakabilirsiniz.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için sayfamızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version