Muhabbit

Avalanche Protocol ve Wall Street! Modernize Edilebilir Mi?

AVA Labs kurucu ortağı Kevin Sekniqi, platformun sadece DeFi için değil aynı zamanda Wall Street şirketleri için de finansal altyapı ve uygulama desteği oluşturabileceğini belirtmekte.

avalabs

Emin Gün Sirer’in kurucu ortağı ve CEO’su olduğu AVA Labs, Avalanche Protokolü ile birlikte finansal altyapıyı modernize etme amacı taşımakta.

AVA Labs kurucu ortağı Kevin Sekniqi, yeni platformun sadece DeFi için değil, aynı zamanda Wall Street şirketleri için de finansal altyapı ve uygulama desteği oluşturabileceğini belirtmekte.

Ek olarak AVA, 11 Mart’ta kaynak kodlarını da herkese açık hale getirmiş durumda.

Ekibin bir sonraki hedefi ise New York’ta bulunan finans merkezine yakınlaşmak. Burada bulunan finans tabanına iyice yakın olabilmek adına Sekniqi, Brooklyn’deki merkezi terk edip etmemek arasında gidip gelmekte.

Bu sayede brokerlara, bankalara ve diğer finansal kuruluşlara daha yakın olabiliriz.

KEVIN SEKNIQI

Ayrıca Sekniqi’ye göre finans kurumlarının blockchain çözümlerini çok daha ciddiye almasının önünde bir miktar daha yol olduğunu sözlerine ekledi.

Çünkü henüz finans dünyasının kanayan yaralarının blockchain sayesinde çözülebileceğinin farkında bile değiller.

KEVIN SEKNIQI

Açık Kaynak Avalanche

AVA halen kendi ağını geliştirme aşamasında. Bu noktada kodların yayınlanması ile birlikte AVA Labs, geliştirici topluluğuna, kodları yazmak ve ağı geliştirmek adına uzun süre içerisinde harcadıkları çabayı inceleme şansı tanımakta.

Avalanche Protokolü’nde “random sample method” rasgele örnekleme yöntemi kullanılmakta. Bu yöntem Bitcoin’in çalışma prensibi olan “proof of work” ve “majority vote” yani “çoğunluk oyu” özelliklerinin karışımından oluşmakta. Yeni protokole destek verenler isi iki farklı protokolün iyi yanlarının bir araya getirilmesi ile Avalanche Protokolü’nün ortaya çıktığını belirtmekte.

İnsanlar daha fazla ölçeklenebilirlik istiyor.

KEVIN SEKNIQI

Son Yazılar

Exit mobile version