Muhabbit

Avalanche Üzerinde Çalışan Merkezsiz Borsa Pangolin ve Yol Haritası!

Pangolin DEX, “PNG Token”ının 8 Şubat 2021, 20:15:07’de (GMT) yaratılmasıyla, ultra performanslı Avalanche Blokzinciri üzerinde çalışmaya başlamıştır. Peki Pangolin nedir?

pangolin

pangolin

27 Nisan 2021’de Hari Seldon’ın, Pangolin’i ilerletmek için bir ekip kurmak istediğini yönetişim forumunda paylaşması ile yapılan oylama sonucu çekirdek ekip işe alınmış ve bununla birlikte birçok yeni gelişme olmuştur.

Pangolin 2021 Yol Haritası

Pangolin DEX

Pangolin’in 2021 yol haritasına baktığımızda, borsa listelemeleri, staking, kullanıcı arayüzü ve deneyiminin yenilenmesi, ödül çiftlerinde güncellemeler, yönetişime iyileştirmeler getirme, iş birlikleri, köprüler, kullanıcıların adaptasyonu ve topluluk odaklı çeşitli iyileştirmeler yapılmasının planlandığı görülüyor.

Yol haritasında şimdiden önemli yol kateden Pangolin ekibinin yaptığı bazı geliştirmeler ise şu şekildedir:

Gate.io borsasında $PNG tokeni listelendi. Daha fazla borsada listelenme olması için ön koşul olan profesyonel piyasa yapıcının işe alımı konusunda bu hafta bir oylama gerçekleştirildi ve kabul edildi.

Kullanıcı arayüzünün yenilenmesi ve deneyimin yeniden tasarlanması için ekibe yeni bir üye katıldı.

Ödül çiftlerinde güncellemeler yapıldı. AVAX-PNG, AVAX-ETH, AVAX-DAI, AVAX- USDT çiftleri için 10x ödül çarpanı getirildi. Buna ek olarak birçok yeni çift eklendi.

Karar alma sürecinin hızlandırılması için Snapshot oylaması da uygulanmaya başlandı ve token listelemeleri için topluluk oylaması sonucu Evrensel Yönergeler Modeli’ne geçildi. Bu modele göre belirli koşulları sağlayan tokenler, topluluk oylamasına gerek kalmadan doğrudan ödül çiftleri arasına eklenebiliyor.

Avalanche Ekosistemine de Katkı Sağlıyor

Pangolin ekibi yaptığı iş birlikleri ile de Avalanche ekosistemine önemli katkılar sağlayarak adından söz ettiriyor. Hem daha fazla likidite gelmesine hem de yeni özelliklerle kullanıcıların deneyimini iyileştirmeye yönelik iş birlikleri yapıldı. Bu iş birliklerinden bazıları şu şekilde:

Borç verme protokolü BENQI, launchpad platformu Avalaunch, DeFi protokolleri Penguin Finance ve Snowball, hiper-deflasyonist para birimi projesi Spore, portföy yönetimi ve izleme aracı olan Markr.io ile iş birliği içersinde bulunan Pangolin, aynı zamanda da Velox ile gerçekleştirilen iş birliği sonucunda Algoritmik Ticaret Botu entegrasyonu gerçekleştirmiş oldu. Bu sayede artık limit-emir fonksiyonu gerçekleştirilebiliyor.

Wyre ile oluşturulan iş birliği ile fiat paradan kriptoya geçişi mümkün kılan Pangolin, kullanıcıların kredi kartları veya Apple Pay ile Pangolin üzerinden alım yapabilmesine de imkan tanımış oldu. Pangolin, Marginswap ile de iş birliği yaparak, Avalanche ekosisteminde kaldıraçlı işlemleri getiren ilk DEX oldu.

Avalanche’ın yakın zamanda eski AEB Köprüsünden AB Köprüsüne geçiş yapması ve Ethereum varlıklarının yeni köprü ile taşınacak olması sonucu, “token”ların yeni köprüye uyumlu versiyonlarla değiştirilmesi gerekti. Buna bağlı olarak Pangolin ekibi, uyumlu “token”larla işlem yapabilme özelliğini entegre eden ilk DEX oldu. “.e” uzantılı yeni versiyonlara “Avax Bridge Tokens” listesinden erişebilirsiniz. Ethereum varlıkları için bu listedeki tokenler ile işlem yapılması gerekmektedir.

Pangolin DEX

Peki yakın zamanda bizi Pangolin’de bekleyen ne gibi gelişmeler olacak?

Pangolin ekibi güncel olarak “single staking” üzerine çalışmakta. İlerleyen süreçte ise daha fazla iş birliği, yeni özellikler eklemeyi düşünen ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Kullanıcıların adaptasyonu için Pangolin Akademi üzerine çalışmalar başlatan Pangolin ekibi, NFTler üzerine yapılacak bir çalışmadan elde edilen finansman ile yeni kullanıcılar için bir faucet uygulaması öngörüyor. Bu sayede ilk işlemlerini yapacak kullanıcıların “gas fee” konusunda endişe duymasına gerek kalmazken, kullanıcıların Pangolin’e ve Avalanche ekosistemine daha hızlı adapte olmalarının sağlanması hedefleniyor.

Bu hafta Coingecko’da işlem hacmi ile ilk 10 DEX arasında yer almayı başaran ve arama sonuçlarında “trend” olan Pangolin DEX, yaptığı geliştirmelerle adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor.

CoinGecko DEX Sıralaması

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version