Muhabbit

Avalaunch ve TaleCraft AMA Etkinliği Düzenledi

Avalaunch ve TaleCraft’ın AMA etkinliğini okumak ister misiniz?

Avalaunch

Avalaunch muhabbit

Avalaunch ve TaleCraft, bir AMA etkinliği düzenledi. AMA etkinliğinin konuğu, TaleCraft’ta İş Geliştirme Direktörü Eren Günaydın’dı.

Dave Donnenfeld | Avalaunch
Herkese merhaba ve TaleCraft ile ilk AMA’mıza hoş geldiniz. Eren, bugün burada olduğu için çok heyecanlıyım. Kendisi NFT’lere ve tabii ki Avalanche ekosistemimize yeni kullanım örnekleri getirmeye yardımcı olan harika bir ekibin kurucu ortağı ve parçasıdır. Nasılsın Eren?


Eren Günaydın | TaleCraft
Selamlar! Harikayım, teşekkürler 🙂


Dave Donnenfeld | Avalaunch

Bunu duymak güzel. Hemen konuya girelim. Lütfen kendini tanıtır mısın? NFT oyun dünyasına katılmadan önce kariyeriniz ve eğitiminiz hakkında bilgi almak istiyoruz.


Eren Günaydın | TaleCraft

Merhaba. Ben Eren Günaydın, TaleCraft’ın kurucu ortağı ve İş Geliştirme Direktörüyüm.

Ben aslında Türkiye’de avukatlık ile uğraşıyordum. Blokchain alanında 4 yıllık tecrübeye ve ekip yönetimi ve planlamasında 1 yıllık tecrübeye sahibim. Aynı zamanda birçok uluslararası geliştirici ile çalışıyorum. Ayrıca son 1 yıldır çeşitli blockchain projelerine danışmanlık yapmaktayım. NFT pazarının umut verici olduğuna ve yolu açık olduğuna inandığım için bu sektöre yöneldim. Avalaunch ile çalışmaktan çok mutlu ve çok heyecanlıyım. NFT dünyasına katkıda bulunmamızın pek çok yolu olduğuna inanıyorum.

Dave Donnenfeld | Avalaunch
Kripto sektöründe Türk topluluğu en tutkulu olanlardan biri. Bununla birlikte, bu sektörde yer almanız çok güzel.
Oyun oynamayı NFT’lerle birleştirmek nispeten yeni bir şey. Fikir nasıl ortaya çıktı ve ikisini birleştirmek neden önemliydi?


Eren Günaydın | TaleCraft

Crafting yöntemi çoğu RPG ve sandbox oyununda zaten kullanılmaktadır, bu yöntem açık dünya RPG oyunlarında oyuncuları çekmenin en iyi yöntemlerinden biridir. NFT dünyasının gelişmekte olan ve hala yenilikçi bir sektör olduğunu düşünüyorum. NFT sektörü oyun sektörüne entegre edilebilir. Gördüğünüz gibi, bu iki fikir çok işbirlikçi ve pazarlanabilir.


Dave Donnenfeld | Avalaunch

NFT’lere yeni kullanım senaryoları eklemek çok akıllıca.
TaleCraft çok benzersiz bir tasarıma sahip. TaleCraft’ın arkasındaki hikaye nedir?

Eren Günaydın | TaleCraft

Teşekkürler, dürüst olmak gerekirse eserimizle gerçekten gurur duyuyoruz. TaleCraft, kendisini diğer NFT projelerinden ayırıyor. Ekonomik model olarak dünyanın en çok kabul gören serbest piyasa modelini kullanır. Klasik NFT projeleri “mint” sistemi ile çalışır ve tedariği sahipleri tarafından belirlenir. TaleCraft’ta kullanıcılar her nesnenin arz ve talebini belirler. Bu hikaye bize orta çağ tacirlerini anımsatıyor. Oyun Metaverse’üne gerçek bir ekonomik model getireceğiz. Getireceğimiz bu sistemin gelecekteki tüm NFT projelerine ilham vereceğini düşünüyoruz. Bu, TaleCraft’ın ne kadar benzersiz olduğunu gösterir. TaleCraft, gelecekte bu üretim teknolojisini ölçeklendirmeye çalışacak. Sanatçıların ve oyun geliştiricilerin kullanabileceği bir platform olmayı hayal ediyoruz.

Dave Donnenfeld | Avalaunch
NFT’leri işlemek ve basmak arasındaki fark nedir ve neden oyun içi NFT’leri işlemeyi seçtiniz?


Eren Günaydın | TaleCraft
Mint sistemi aslında klasik bir sistemdir. Ama ekonomik olarak sürdürülebilir değil. Çünkü projede talep azaldıkça taban fiyat düşer ve bu da projenin ilerlemesini engeller. Bu soruna bir çözüm olarak TaleCraft, talep ve arzın kullanıcılar tarafından belirlenmesine olanak tanır. Bu, NFT’lerin fiyatlarının piyasanın görünmez eli tarafından düzenlenmesini sağlar. Bu model için Adam Smith’i anmak istiyorum.

Dave Donnenfeld | Avalaunch

Maynard Keynes’in canı cehenneme. Çok yaşa Adam Smith!
Simyacı sandığına ek olarak, Simyacı kartlarının görevi nedir ve ikisi arasındaki sinerji oyuncu deneyimini nasıl tamamlıyor?


Eren Günaydın | TaleCraft

Alchemist Chest, aslında oyuncuların diğer oyunlardan alışık olduğu bir sandık sistemidir. Sandıklar size 4 ana unsurdan birini verir. Burada bu rastgeleliği yapmamızın nedeni, kullanıcıların elde etmek istedikleri kartları yapmak için pazarı ziyaret etmelerine izin vermektir. Bunun arkasındaki ana fikir, en düşük seviyeden en yüksek seviyeye kadar kartlara oyuncular tarafından takas edilmesine olanak tanımaktır.


Dave Donnenfeld | Avalaunch

TaleCraft, Avalanche’daki ilk “craft” oyunu olarak tanımlanıyor. TaleCraft, mevcut oyun NFT’lerine göre nerede konumlanıyor?

Eren Günaydın | TaleCraft
TaleCraft’ın diğer NFT projelerinden farklı olduğunu düşünüyoruz. Diğer oyun projelerinde, NFT’ler genellikle ödül ve sadakat veya başarı sistemleri olan oyunlara bağlanır. TaleCraft, oyunu NFT’ler oluşturmak için kullanır. “Crafting” sistemi, oyuncuların kendilerini orta çağ simyagerleri gibi hissetmelerini sağlar. Ayrıca simya kartlarına entegre edilmiş oyun modlarını da yayınlayacağız. Burada kullanıcıların kartları kullanmasını sağlayacağız. Gelecekte bir sandbox oyunu geliştirmeyi hedefliyoruz.

Dave Donnenfeld | Avalaunch

Ekosistemin deflasyonist yapısından bahsedebilir misiniz, bu nasıl daha iyi bir token ekonomisine katkıda bulunabilir?


Eren Günaydın | TaleCraft
Elbette toplam Craft sayısı 30 milyon. Ve her sandık açılımı deflasyona neden olur. Her sandık için ödenen 10 CRAFT tokenın yarısı yakılıyor. Bunun nedeni, CRAFT’ı daha değerli kılmak ve üretilen NFT’lerin taban fiyatını artırmak istememizdir. Yakma mekanizmasına ek olarak her CRAFT için ödenen işlem ücretinin CRAFT stake eden yatırımcılara verilmesi, CRAFT stake etmek isteyen kullanıcılar için çekici hale getiriyor. Bu, CRAFT’ın dolaşımdaki arzının uzun vadede azalmasına neden olacak.


Dave Donnenfeld | Avalaunch

Yol Haritasına bakıldığında, lansmanla aynı çeyrekte kullanıma sunulacak birkaç özellik var. Bunun için bize herhangi bir zaman aralığı verebilir misiniz? Özellikle, token oluşturma etkinliğinden ne kadar süre sonra token sahipleri, crafting ve stake gibi bazı oyun içi özelliklere erişimi deneyimleyebilecek?


Eren Günaydın | TaleCraft
Crafting, stake ve masa oyunu özelliklerine token oluşturma etkinliği haftasında erişilebilecek. Önümüzdeki çeyrekte masa oyunları geliştireceğiz ve ardından gündelik oyunlarımızı yayınlayacağız. Ayrıca 2022’de bir platform yayımlayacağız. Sanatçılar ve doğrulanmış kullanıcılar bu platformda kendi sandıklarını oluşturabilecekler.

Dave Donnenfeld | Avalaunch
TaleCraft ciddi yatırımcılar tarafından destekleniyor. Birincisi, onlara ulaşmak zor muydu? Ayrıca bu ortaklıkları nasıl güvence altına aldığınızdan bahsedebilir misiniz?


Eren Günaydın | TaleCraft
İlk başta projemiz benzersiz olduğu için kendimizden emindik ama daha önce çıkan hiçbir NFT projesine benzemediği için projemizi anlatmakta zorlandık, sonra projemizi anlatabildiğimiz zaman birçok girişim firmasıyla anlaştık. Hatta ortaklık yapmak istediğimiz çoğu girişim firmasından feragat etmek zorunda kaldık. Bunun nedeni projeye en faydalı olacak girişimleri seçmekti. Doğru ortakları seçtiğimize inanıyoruz.

Dave Donnenfeld | Avalaunch
TaleCraft, Avalanche üzerinde geliştirilmiş ilk “craft” oyunu olduğundan, alternatif olanlara kıyasla bu toplulukta oyunu geliştirmenin faydaları nelerdi?


Eren Günaydın | TaleCraft
Avalanche ekosistemi bize çok çeşitli olanaklar sunuyor. Ayrıca Avalanche topluluğu yeniliklere açık ve gelişmeyi seviyor. Bu açıdan bir topluluk oluşturmak için oldukça yeterliydi. Ayrıca ağ gelişimimiz için çok uygun bir temele sahip.

Dave Donnenfeld | Avalaunch

Geliştirdiğiniz oyun NFT’si ekosistemini daha da geliştirmek için diğer endüstri uzmanlarıyla ortaklıklar kurmayı düşünüyor musunuz?


Eren Günaydın | TaleCraft
Traderjoe ve Pangolin gibi Avalanche’da yer alan en büyük DEX’lerle zaten anlaştık. Ayrıca Colony Labs, Roco Finance ve Yay Games gibi Avalaunch tarafından desteklenen projelerle de ortaklıklar kurduk. Gelecekte ortaklık sayımızı daha da artıracağız.


Dave Donnenfeld | Avalaunch
Twitter’daki iyi insanlardan gelen sorulara geçmeden önce, size topluluğumuz için kolay ve umarız ilginç bir şey verelim – TaleCraft hakkında sizi en çok ne heyecanlandırıyor ve en çok neyi dört gözle bekliyorsunuz?


Eren Günaydın | TaleCraft
TaleCraft aslında bizim için geleceğin bir tahminidir. TaleCraft, NFT pazarında güçlü bir yere sahip olacak ve NFT pazarında yeniliklere öncülük edecek. Bu bizim hedefimiz. Hayalim, TaleCraft’ın gelecekteki oyunlar için bir platform sağlaması. Bunun üzerinde çalışıyoruz ve yakında açıklayacağız.

AMA Etkinliğinin ikinci kısmında Eren Günaydın, Twitter’dan gelen soruları yanıtladı.

Twitter’dan Gelen Sorular


TaleCraft, projeniz için yeni fikirleri genişletmek amacıyla ürününüzü oluştururken topluluk geri bildirimlerini/isteklerini dikkate aldı mı? Pek çok proje, hedef kitle ve müşteriler sorunları dolayısıyla başarısız oluyor. Oyununuzun ideal kullanıcı kitlesi hakkında bana bilgi verebilir misiniz? @KingOkela12


Eren Günaydın | TaleCraft
Aslında biz kullanıcılarımız arasında bir geri bildirim ağı oluşturmak istiyoruz. Bundan dolayı TaleCraft’ı gelecekte DAO olarak kullanabiliriz. Ayrıca hedef kitlemiz NFT meraklıları ve oyun oynayanlardır. Bu hedef kitlenin istediği gibi sandıklarımızı genişletebiliriz. Kullanıcılarımızın bizim için önemli olduğu için bir oyun platformu olmak istiyoruz.


Gördüğüm kadarıyla kullanıcılar hediye olarak AVAX kazanabilecekler, TaleCraft’ta bulunan ana gelir bileşenleri nelerdir ve bu oyunu oynayarak gerçek dünya geliri olarak para kazanabilir miyim? @DngGiaPhong2


Eren Günaydın | TaleCraft
Craft yaparak haftalık AVAX ödüllerinden pay alabilirsiniz. Ancak sadece oyun oynayarak net gelir elde etmek kolay değil. Oyundaki eşyaları sürekli takip ederek fırsatları yakalayabileceğinizi ve TaleCraft’ın metaverse ekonomisine dahil olabileceğinizi düşünüyorum.

Etkinliğin son kısmında ise Eren Günaydın, Telegram’dan gelen sorulara yanıt verdi.

Telegram’dan Gelen Sorular

Soru: Telegram topluluğunda projenizin logosunu gördüm. Proje logonuzun ve proje adınızın nitelediği şey nedir?

Eren Günaydın | TaleCraft

Bir masal evreni yaratmak istedik ve simyager hissiyatını kullanıcılarımıza aktarmak istedik. Logonun ve ismin hikayesi buradan geliyor.

Soru: Neden ETH, Ripple ve hatta Quorum gibi diğer popüler ağlar yerine Avalanche ağını seçti?


Eren Günaydın | TaleCraft

Avalanche ekosisteminin en merkezi olmayan ve sürdürülebilir ekonomik ağlardan biri olduğunu düşünüyorum. Ağ ücretleri ETH’den daha ucuzdur ve BSC’ye kıyasla merkeziyetsizdir. Projemizi gelecekte değerlenecek bir platformda geliştirmek bizim ve kullanıcılarımız için önemliydi. Ayrıca, topluluktan aldığımız harika geri bildirimler bizi her zaman ileriye taşıyor.

AMA etkinliğini orijinal dilinde okumak için buraya göz atabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version