Avrupa Birliği, Rusya’ya Karşı Yaptırımlarını “Yüksek Değerli Kripto Varlık Hizmetlerini” İçerecek Şekilde Genişletti!
Avrupa Birliği’nin kripto varlıklarla ilgili yeni yasağı “potansiyel boşlukların kapatılmasına katkıda bulunacak”.
Avrupa Birliği, bugün (8.04.2022) açıkladığı karara göre, Ukrayna’yı işgale kalkışan Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımları genişletecek. Yaptırımın genişletilmesi için, “Rusya’ya yüksek değerli kripto varlık hizmetleri sağlama” konusunda bir yasak getirildi.
Bu yaptırım, 24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’ya girişinden itibaren Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı açıkladığı beşinci kısıtlayıcı önlem paketinin bir parçasını oluşturuyor.
Avrupa Komisyonu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan bir basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
Avrupa Komisyonu, Konsey’in Putin rejimine karşı, Ukrayna ve halkına yönelik vahşi saldırganlığına yanıt olarak beşinci bir kısıtlayıcı önlem paketini kabul etme konusunda bugün yaptığı anlaşmayı memnuniyetle karşılıyor.
Bu durumda, Avrupa Birliği’nin kripto varlıklarla ilgili yeni yasağı “potansiyel boşlukların kapatılmasına katkıda bulunacak”.
Bu yaptırımın içinde, diğer kısıtlamalara ek olarak “piyasalardan tamamen dışlanmış olan dört büyük Rus bankasına tam işlem yasağı ve varlıkların dondurulması da” yer alıyor. Ayrıca varlıklı Ruslara, servetlerini Avrupa Birliği ülkelerinde saklamalarını zorlaştırmak için mali tavsiye verilmesine de bir yasak getirildi.
Daha fazla Rusya haberi için buraya tıklayabilirsiniz.
Rus Kuruluşları Ekonomileri İçin Kripto Varlıklara Dönebilir!
Rusya, bu yılın başlarında Ukrayna’yı işgal etmeye başladığında birçok devlet ve kurum Rusya’nın ekonomik yaptırımlardan kaçmak için, kripto para kullanma potansiyeline ilişkin endişelerini dile getirmişti. Kripto paralar, Rusya’ya uygulanan yaptırımlardan dolayı ülkenin ekonomik gücünü tamamen çökertmese de bazı Rus kuruluşları ekonomilerini devam ettirebilmek için kripto varlıklara dönebilir.
Rusya İçin Yaptırımlardan Kaçmanın Yolları Var
Yaptırımlardan kaçmanın birçok yolu var, ilk başta fidye yazılımı da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde yaptırımlardan kaçılabilir. 2021’deki verilere göre fidye yazılımı endüstrisi, Rus bağlantılı suçlulardan daha fazla kâr sağladı. Yakın tarihli bir BM raporunda ise, birçok devletten daha fazla yaptırımla karşı karşıya olan Kuzey Kore’nin nükleer hedeflerini kripto paralar aracılığıyla kısmen finanse ettiği tespit edildi.
Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri
Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.