Muhabbit

Avrupa, Blockchain Girişimlerinin Odak Noktası Haline Geliyor!

Kripto para başlangıç ​​şirketleri şu an için önde gelen bir bölge olan Avrupa’ya gitmek istiyor.

Küresel olarak azalan blockchain girişimleri için girişim finansmanı ile kaynak bulmakta zorlanan kripto para başlangıç ​​şirketleri şu an için önde gelen bir bölge olan Avrupa’ya gitmek istiyor.

Kısa süre önce yayımlanan bir rapora göre, küresel blockchain girişim finansmanı bu yılın ikinci çeyreğinde düşüş yaşadı. Düşüş miktarı incelendiğinde, ilk çeyrekte toplanan 12,5 milyar dolar ikinci çeyreğe gelindiğinde 9,8 milyar dolara düştü. Bu da yaklaşık olarak %22’lik bir düşüş yaşandığını gösteriyor.  

Bu arada, elde edilen verilere göre, Avrupa’da blockchain girişim faaliyetleri tarafından toplanan miktar bir önceki çeyreğe göre %25 artmış durumda. 

Afrika, ilk çeyrekten ikinci çeyreğe %189 artışla kazanç gören diğer tek bölge konumunda. Asya ve ABD sırasıyla % 43.4 ve % 23,8 ile ciddi oranda düşüş yaşamış durumda.  

Avrupa’nın son kazanımları, artırılan blok zinciri girişim fonlarının küresel payı açısından ikinci sıra için Asya’yı ince küçük bir farkla geride bıraktığı anlamına geliyor. ABD, Avrupa’nın 1.8 milyar $’ına kıyasla, toplamda 5,4 milyar $ toplayarak ilk sırada yer alıyor.

Avrupa projeleri için en aktif yatırımcılardan bazıları arasında Animoca Brands, Coinbase Ventures, GSR, Polygon Studios ve Jump Capital gibi dev isimler yer alıyor. Finansmandaki küresel düşüş, 2020’den bu yana blockchain girişim finansmanındaki ilk düşüş olarak göze çarpıyor. Hatırlanacağı üzere bahsi geçen konuda daha önce art arda yedi çeyrek büyüme olmuştu.

Anlaşmaların yapıldığı ve kamuya açıklandığı zaman arasında bir zaman gecikmesi olduğu için, özel finansman genellikle kripto para sektörünün sağlığının gecikmeli bir göstergesi olarak görülüyor.

Mevcut Ekonomik Durum Finansman Sorunu Yaşatıyor

Yatırımcılar, yükselen faiz oranları ve artan enflasyon gibi makroekonomik sorunların yanı sıra Voyager ve Celsius gibi kilit sektör oyuncularının iflaslarının etkileriyle karşı karşıya kaldıkça, girişim finansmanının düşmeye devam edebileceği belirtiliyor.  

Bununla birlikte, kripto para pazarlarındaki son olaylarda, ikinci çeyrek verilerinde bir başka parlak nokta olan birleşme ve satın almaları da teşvik etmiş durumda. Yine hazırlanan raporlara göre, birleşme ve satın alma işlemlerinin rekor bir yıl boyunca hızla ilerlediği görülüyor.   

Konu ile ilgili açıklama yapan araştırmacı John Dantoni, raporda şu ifadelere yer verdi:

“Özel kripto para girişimleri soğumaya başladığından, sektördeki birleşme ve satın alma faaliyetleri önümüzdeki birkaç çeyrekte izlenmeye değer olacak. Özel firmalar için değerlemeler olmuştur ve muhtemelen mevcut piyasa ortamına yeniden uyum sağlamaya devam edecektir. Sonuç olarak, özellikle sektördeki daha büyük firmalar tarafından birleşme ve satın alma faaliyetlerinde artış görmeyi bekliyoruz.” 

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version