Muhabbit

Avrupa Merkez Bankası Dijital Euro Kamuoyu Danışma Raporunu Yayımladı!

Avrupalılar, gelecekteki olası dijital euro için en çok gizliliğe önem veriyor.

Dijital Euro Muhabbit

Avrupa Merkez Bankası (ECB), potansiyel bir dijital euro hakkında başlatmış olduğu kamuoyu istişaresinin sonuçlarını açıkladı.

14 Nisan tarihinde yayımlanan bir duyuruya göre ECB, kamuya açık dijital euro istişaresine 8.200’den fazla yanıt aldığını ve bunun rekor düzeyde geri bildirim olduğunu belirtti.  

Rapora göre, toplam yanıtların %47’si Almanya’dan gelirken, önemli bir miktarı da İtalya (%15) ve Fransa’dan (%11) geldi.

Ankete katılanların çoğunluğu, yaklaşmakta olan potansiyel bir dijital euro için en çok istenen özelliğin gizlilik olduğunu ve bu talepte bulunanların toplam sayının % 43’ünü oluşturduğu belirtildi. Bu durum ile ilgili olarak ECB raporunda şu açıklamaya yer verdi:

“Hem vatandaşlar hem de istişareye katılan profesyoneller, özellikle tüccar ve diğer şirketler tarafından kullanılan dijital Euro’nun en önemli özelliği olarak gizliliği gösteriyor.

Bunun yanında ankete katılanların % 18’i güvenlik ve %11’i euro bölgesi genelinde ödeme yapmanın en önemli öncelikleri olduğunu belirtti. Katılımcıların %9’u ek maliyetleri kaldırmanın önemini vurgularken, %8’i ise dijital bir euro’nun çevrimdışı kullanılabilirlik ihtiyacını vurguluyor.

Ekim 2020’de başlatılan ECB’nin dijital euro kamuoyu istişaresinin, ECB’nin ilk bulgularını doğruladığı ve Eurosystem’in 2021 ortalarında dijital euro ile ilgili resmi bir araştırma başlatma kararı için değerli girdi sağlandığı belirtiliyor. ECB yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta bu durum ile ilgili olarak şu ifadelere yer veriyor:

“Dijital euro, ancak Avrupalıların ihtiyaçlarını karşılıyorsa başarılı olabilir. Dijital bir euronun halkın istişaresindeki beklentilerini karşılamasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. “

ECB Başkanı Christine Lagarde’ye göre, ECB’nin Yönetim Konseyi ve Avrupa Parlamentosu bu şekilde ilerlemeye karar verirse, dijital euroyu benimseme süreci dört yıla kadar sürebilir.

Tüm bunların yanında Çin aktif olarak CBDC ile deneyler yapmaya başlamış durumda. 2020 yılında dijital yuan pilot çalışmalarını başlattıktan sonra Çin Merkez Bankası, Çin’in CBDC kullanıcılarına maksimum gizlilik koruması sağlamayı amaçlayan “kontrol edilebilir anonimlik” yaklaşımını da açıkladı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version