Muhabbit

Avrupa Merkez Bankası Yetkilisi: “Kripto Paralar, Düzenlenmesi Gereken ve Gerçek Değeri Olmayan Bir Kumar Aracı”

Yetkili, kripto para birimlerinin olumsuz etkilerinden kurtulmak için daha çok CBDC’lere odaklanılması gerektiğini belirtti.

Yeni Boyut- avrupa merkez bankası

Yeni Boyut- avrupa merkez bankası

Kripto paraların düzenlemesi ile ilgili açıklamalar ve bu konudaki girişimler dünya genelindeki düzenleyici kurumlar tarafından önemli bir gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Bu konuda ardı ardına gelen açıklamalar, kripto paraların düzenleyici kurumların radarında olduğunu gösteriyor. Son olarak bu konuda açıklama yapan, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yürütme Kurulu Üyesi Fabio Panetta, kripto para varlıklarının, düzenlenmesi gereken ve gerçek değeri olmayan kumar araçları olduğunu belirtti.

Kısa süre önce düzenlenen bir röportajda konuşan Panetta, kripto para düzenlemelerinin bazı sorunlara cevap olsa da merkezi olmayan finans yapılarının hala risk içerdiğini belirtti.

“Kripto paralar spekülatif varlıklardır. Yatırımcılar, yalnızca onları daha yüksek bir fiyata satmak amacıyla satın alırlar. Aslında, bunlar yatırım varlığı kılığında bir kumardır.”

Kripto paralar konusunda herhangi bir adım atılamasa dahi büyük ihtimalle yok olmayacaklarını belirten Panetta, bunların “içsel bir değeri” olmadığını ısrarla vurguluyor.

Söylemlerini örneklerle pekiştiren yetkili, Terra ekosisteminin çöküşü ve FTX’in iflası da dahil olmak üzere 2022 yılında meydana gelen olumsuz olayları örnek gösteriyor. Kripto paraların artık geleneksel finansla doğrudan bir bağlantısı olduğunu belirten Panetta, görüşlerini şu ifadelerle dile getiriyor:

“Kripto paraları düzenlememeyi göz ardı edemeyiz. Düzenleyici boşlukları ve arbitrajı ele alan kurallar getirmemiz ve kripto paraların önemli sosyal maliyetlerini doğrudan ele almamız gerekiyor.”

Panetta’ya göre yapılması gündemde olan bu düzenleyici dalga, kripto para birimlerini, yalnızca kumar aracı olarak görmemeli, aynı zamanda topluma dayattıkları “maliyetlere” göre vergi sistemine de dahil etmeli.

DeFi Alanı da Düzenlenmeli

Merkeziyetsiz finans konusunda da açıklama yapan Panetta, kripto varlık ödünç verme veya cüzdan hizmetlerinin de düzenleme kapsamında girmesi gerektiğini belirtiyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Tüm bunlarla mücadele etmek ve sistemin tek bir yerden kontrolünü sağlamak için de Panetta, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) oluşturulması gerektiğini belirtiyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version