Muhabbit

Avrupa Yapay Zekalara Özel Yasa Çıkartıyor

Avrupa Birliği yapay zeka teknolojisini denetim altında tutmak için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışmalara başladı.

Yapay zekaya dair kullanım hakki tartışmalarına bir son vermek için kolları sıvayan Avrupa Birliği (AB), bu yeni teknolojiyi ve teknolojiyi geliştiren şirketleri denetim altında tutmak için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışmalara başladı.

Yasa tasarısına dair ayrıntıların önümüzdeki görüşmelerde netleşeceği belirtilirken, yapay zeka araçlarının risk seviyelerine göre sınıflandırılması bekleniyor. Risk seviyelerinin minimum, kısıtlı ve kabul edilemez olarak üç kategoriye ayrılacağı ifade ediliyor.

Yasa tasarısına göre yüksek riskli araçlar tamamıyla yasaklanmayacak, ancak daha kati şeffaflık prosedürlerine maruz bırakılacak. Özellikle ChatGPT ve Midjourney gibi generatif yapay zeka araçlarının kullandıkları tüm telifli bilgileri açık etmesi zorunlu kılınacak.

İlginizi çekebilir: Binance, Japonya Pazarına Yeşil Işık Yaktı!

Avrupa Parlamentosu’nun bir üyesi olan Svenja Hahn, yasanın vatandaşları koruyan aşırı yasal kontrol ve gözetim ile “yeniliği teşvik ve ekonomik ilerleme” arasında bir orta nokta bulmayı hedeflediğini dile getiriyor.

AB’nin Yapay Zeka Yasası’nın bir parçası olacak olan yasanın taslağı ilk olarak yaklaşık iki sene önce teklif edilmişti.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version