Muhabbit

Avrupa Yatırım Bankası, Tahvil İhracı İçin Blockchain Teknolojisini Kullanacak!

EIB, blockchain kullanarak tahvilleri Euro ile takas etmeyi planlıyor.

Avrupa Birliği üye devletlerinin sahip olduğu uluslararası bir finans kurumu olan Avrupa Yatırım Bankası (EIB)’nın, dijital tahvil ihraç etmek için blockchain teknolojisini araştırmaya başladığı bildirildi.

13 Nisan tarihinde Bloomberg tarafından yayımlanan bir habere göre, Avrupa Yatırım Bankası (EIB); Goldman Sachs, Banco Santander SA ve Societe Generale AG’yi, tahvilleri yeni teknolojiyi kullanarak takas ve tescil ettirmenin fizibilitesini değerlendirmesi için görevlendirdi.

Konu ile ilgili isim vermediği bir kaynağa atıfta bulunan Bloomberg, EIB’nin dijital tahvillerin tescili ve mutabakatı için blockchain teknolojisini kullanmayı planladığını belirtiyor. Bu kapsamda ilk satış için yatırımcı toplantılarının 15 Nisan tarihinde başlayacağı ve ardından birkaç hafta devam edeceği bildirildi.

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin altında yatan teknoloji olan blockchain, son yıllarda tahvil piyasasında giderek daha fazla uygulanmaya başladı. 

Avrupa Birliği’nin yatırım kolu olan EIB, Avrupa’nın borç sermaye piyasalarında meydana gelen yeniliklerin ön saflarında yer almaya devam ediyor. Bilindiği üzere 2007 yılında EIB, İklim Farkındalık Bonosu olarak adlandırılan dünyanın ilk yeşil tahvilini çıkarmıştı. 

Avrupa Yatırım Bankası ile ilgili bu son haber, Avrupa Merkez Bankasının dijital Euro’yu keşfetmeye başlayıp başlamayacağına karar vermeye hazırlandığını belirttiği bir süreçte geldi. Hatırlanacağı üzere Mart ayı sonlarında ECB Başkanı Christine Lagarde, bankanın bir pilot uygulama yapmaya karar vermesi durumunda dijital euro girişiminin en az dört yıl süreceğini öne sürmüştü.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version