Muhabbit

Madencilik Şirketleri Verimli Teknolojilere Geçmeye Hazırlanıyor

Madencilik yapmak için, daha verimli teknolojilere erişim şart.

Avrupa Birliği’nde bulunan madencilik firmaları hakkında yazılan bir rapora göre, şirketlerin temsilcileri, düzenlemelerin ve hükümetin vermiş olduğu garantilerden dolayı elektrik maliyetlerinin dengelendiğini düşünüyor.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan dGen’in hazırladığı raporda, Avrupalı kripto madencileri, Çin ve Rusya’ya göre yüksek elektrik maliyetlerini, siyasi istikrar, sağlam yönetmelikler ve hükümetin sağlamış olduğu koruma ile dengelendiğine inandıklarını söyledi.

Ayrıca araştırma, Avrupalı madencilerin Bitcoin (BTC) halving’ine hazır olduğunu ve yüksek elektrik maliyetlerinin bir çok madenciyi, daha verimli teknolojilere yatırım yapmaya ittiğini belirtti.

Sağlam Yönetmelik Madencilere Avantaj Sağlıyor

Poolin’in Başkan Yardımcısı Alejandro De La Torre’ye göre konu hakkında şunları söyledi;

İstikrarlı hükümet, iyi yönetmelikler ve işletmecilere sağlanan kolaylıklar, Avrupalı madencilere çok ciddi bir şekilde avantaj ve tasarruf sağlıyor.

Genesis Mining‘in Operasyon Sorumlusu Philip Salter ise konu hakkında şunları dedi;

İstikrarlı bir politika, her alanda riski azaltır ve yenilenebilir kaynaklardan gelen tüm enerjiyi, uygun fiyata ve en iyi seçenek olarak sunar.

Bununla beraber, Denis Rusinovich, ABD’nin, Avrupa’ya nazaran, madencilere çok daha fazla finansal hizmet seçeneği sunduğunu iddia etti.

Avrupalı Madenciler “Halving’e” Hazırlanıyor

F2Pool’un Başkan Yardımcısı, yaklaşan halving dolayısıyla bölgede çalışan madencilerin, çok daha verimli teknolojilere yatırım yapması durumunda, benzersiz bir konuma erişebileceklerini savundu. Ayrıca, Avrupa’daki madencilerin maruz kaldığı elektrik maliyetinden ötürü, hızlıca verimli teknolojilere ve daha iyi tasarlanmış veri merkezlerine yöneliyorlar. diye devam etti.

Rusinovich, Halving işlemini “planlamış olay” olarak değerlendiriyor.

Halving, dünya üzerindeki madencilerin daha verimli teknolojilere ve daha ucuz enerjiye yönlendirilmesi için hazırlanmış bir işlem.

Philip Salter ise, madencilerin konumunun ve kullandığı enerjinin maliyeti fark etmeksizin, halving işleminin tüm madenciler üzerinde aynı etkiyi bırakacağını düşünüyor.

 

Son Yazılar

Exit mobile version