Muhabbit

Avrupa’nın Bitcoin Merkezi Olmayı Hedefleyen Lugano Şehri İlk Adımlarını Attı!

Lugano Plan B adı verilen internet sitesi açıldı.

İsviçre Tether

İsviçre Tether

İşviçre’nin güneyinde bulunan Lugano şehri ve Tether mart ayının ilk yarısında blockchain teknolojisinin gelişmesi için bir merkez oluşturduklarını ve bu şehrin Lugano olması için iş birliği yaptıklarını duyurmuştu. 

Özellikle yerel halkın pratikte de blockchain teknolojisine ayak uydurmaları için internet sitesinin aktive edildiğini ve ilk adımı attıklarını duyurdular.

Lugano Plan B adı verilen internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz: https://planb.lugano.ch/ 

Bitcoin Merkezi Olmak Neden Önemli?

Bir şehrin Bitcoin merkezi olmasının birçok nedeni var. Lugano şehir sakinleri, vergi ödemelerinde kripto para kullanabilecek. (Bitcoin, Tether ve LGVA yasal)

Sadece vergi hizmetleri değil ayrıca, diğer birçok hizmette de kripto para kullanılabilecek. 

Şehirdeki blockchain ile ilgili çeşitli girişimler desteklenecek. ( 100 milyon İsviçre frangına kadar fon sağlanabilecek)

Yine şehir sakinleri, kamu hizmetlerine ait çeşitli ödemeleri de kripto paralar aracılığıyla yapabilecek. 

Özellikle Türkiye’de blockchain ekosisteminde yer alan birçok isim her fırsatta Türkiye’de merkez bir şehir seçip o şehri kalkındırmak adına bir kripto para merkezi yapmayı hedeflediklerini duyurdu. 

Bazı belediyeler direkt olmasa bile blockchain teknolojisini geliştirmek ve yerel halka tanıtmak adına çeşitli eğitimler, konferanslar ve etkinlikler düzenledi.

Türkiye’deki şehirler neler yaptı?

Bunlara örnek olarak ilk adımı atan belediyelerden biri Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, her fırsatta bu teknolojiyi Ankaralılara tanıtmak için birçok faaliyete hazır olduklarını belirtti. 

Yine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yakın zamanda sektördeki önemli isimleri Gaziantep’e davet ederek. Dijital Kent hedeflediklerini duyurdu. Tüm bunların yanında, İstanbul’da birçok ilçe belediyesi de adımlar attı.

Yine ismini sayamadığımız diğer iller ve belediye başkanları metaverse ve NFT dünyasına ilgili olduklarını gösterdi. Çoğu belediye, illerinde bulunan üniversitelerle ortak çalışma yaparak yerel halka tanıtım yaptı.  

Sizce Türkiye’de hangi il blockchain merkezi olur? Tüm bunları beraber göreceğiz…

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version