Muhabbit

Avrupa’nın Kripto Para Düzenlemesi Bitcoin’e Yasak Getirmiyor

Avrupa Parlamentosu’nun kripto paralara dair MiCA oylamasını 14 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirmesi bekleniyor.

Avrupa Kripto Para

Avrupa Kripto Para

Avrupa Parlamentosu Ekonomi Komitesi’nin Kripto Varlıklar Direktifinde Piyasalar (MiCA) oylamasını 14 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirerek kripto paralarda yasal düzenlemeye son noktayı koyması bekleniyor. Düzenlemenin Bitcoin’e yönelik herhangi bir yasak getirmeyeceği belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin Nedir?

8 Mart 2022 tarihinde MiCA’nın arkasındaki isim olan Stefan Berger Avrupa’da kripto paraların varlığına dair belirsizliğe son verecek düzenlemenin oylama tarihinin duyurusunu gerçekleştirdi. 28 Şubat 2022 tarihinde oylanması planlanan MiCA, özellikle Bitcoin ve benzeri kripto paralara “minimum çevresel sürdürülebilirlik standartlarını” sağlama zorunluluğu getiren bölüme dair gelen itirazlar sonrasında yeniden düzenlenmek üzere oylamadan geri çekildi.

Bu süreçte tasarının dili üzerine çalışan Berger ve komitesi, yanlış yorumlanabileceği gerekçesiyle söz konusu paragrafı tasarıdan tamamen kaldırdı. Ancak paragrafın tasarıdan silinmesi Bitcoin ve benzeri kripto paraların çevre üzerindeki etkilerine yönelik endişeleri gidermedi. Kripto paralar yüksek miktarda enerji kullanımına ihtiyaç duyuyor ve bu nedenle de çevresel yan etkilere sebebiyet vermekle eleştiriliyor.

Avrupa Parlamentosu

Avrupa’nın Kripto Para Düzenlemesi Yeni Teknolojilere Kucak Açıyor

Her ne kadar çevresel endişelere dair paragraf kaldırılmış olsa da, tasarının büyük bölümü hala Eylül 2020’de yazıldığı orijinal metnini koruyor. Metin, stablecoinlere ve kripto para hizmet sağlayıcılarına yönelik bir dizi düzenlemeyi içeriyor. Tasarıyı yazanlar MiCA’nın birincil hedeflerinin başında Avrupa Birliği’nin finansal hizmetler yasal düzenlemesinin yeniliklere açık olmasını ve yeni teknolojilerin uygulanmasına bir engel teşkil etmemesini sağlamak olduğunu belirtiyor.

FinTech sektörünün dünyanın geri kalanından, özellikle Avrupa’dan, geri kaldığı düşünülen Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) de kripto para borsaları, hizmet sağlayıcıları ve bazı politikacılar federal hükümete kripto paralara yasal bir düzenleme getirme çağrısında bulunuyor. Çağrı yerini bulmuş olmalı ki Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden bugün (9 Mart 2022) bu talebi yerine getirebilecek bir kararname imzaladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version