Muhabbit

Avustralya, Binance’in Lisansını İptal Etti!

Kripto para borsası Binance düzenleyicilerle sorun yaşamaya devam ediyor. Bu kez ise Binance’in Avustralya türev lisansı iptal edildi.

Avustralya-Bitcoin-1200x600

Kripto para borsası Binance düzenleyicilerle sorun yaşamaya devam ediyor. Bu kez ise Binance’in türev lisansı iptal edildi. Konuyla ilişkili olarak yapılan basın açıklamasına göre Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), Binance’in Avustralya türev lisansını iptal etti. Söz konusu bu karar sonrası kripto para borsası Binance, 21 Nisan 2023 tarihine kadar tüm pozisyonları kapatması gerekiyor.

Bildiğiniz üzere yakın zaman önce ASIC, Binance’in ülkedeki operasyonları hakkında derinlemesine bir inceleme ve araştırma başlattığını kamuoyuna duyurmuştu. ASIC söz konusu bu incelemeyle, Binance’in perakende müşteriler ve toptan müşteriler arasında nasıl bir ayrım yaptığını öğrenmeyi hedefliyordu.

ASIC Başkanı Joe Longo konuyla ilişkili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“AFS lisansı sahiplerinin perakende ve toptan satış müşterilerini yasaya göre sınıflandırması kritik öneme sahiptir. Kripto türevleri ticareti yapan perakende müşterilere, Avustralya Mali Şikayetler Kurumu aracılığıyla Avustralya’daki mali hizmetler yasaları kapsamında önemli haklar ve tüketici korumaları sağlanmaktadır.”

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımında Avustralya’dan çekildiklerini, platformun yalnızca 104 kullanıcısı olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version