Muhabbit

Avustralya Borsaları Gizlilik Paralarını Delist Ediyor!

Gizlilik paraları, teker teker borsalardan delist ediliyor!

Avustralyalı

Dış güçlerin baskısıyla beraber iki Avustralya borsası, Monero (XMR) ve Bytecoin (BCN) dahil olmak üzere bir dizi gizlilik parasını delist etti.

24 Ağustos’ta Youtuber Alex Saunders, Avustralya borsası CoinSpot’tan bir duyuru görüntüsünü tweetledi. Duyuruya göre 31 Ağustos’a kadar birkaç gizlilik tokenini listeden kaldırılacak.

Başka bir Twitter kullanıcısı, başka bir Avustralya borsası olan Swiftx’in de aynı şeyi yapmayı planladığını iddia etti. Görünüşe göre gizlilik tokenlarını delist etmeyi planlayan tek borsa CoinSpot değil.

Aynı gün, Chainalysis, Coinspot ve Coinjar ile “uyum standartlarını iyileştirmek adına” ortaklık yaptığını duyurdu. Görünüşe göre hiçbir borsa iddia edilen delist furyasını onaylamadı. Fakat bir CoinSpot temsilcisine göre, haber doğru. Temsilci konu hakkında şunları söyledi:

2013’te faaliyete başladığımızdan beri, dış kurumların baskısının işimizi engellemeye ve kısıtlamaya çalıştığı birçok durumla karşılaştık. Bu durumların her birinde, üyelerimiz için mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için çok çalıştık. Kripto para birimi alım satım hizmetlerinin tüm Avustralyalılar için mümkün olduğunca erişilebilir olması gerektiğine inandığımız için bu kararları hafife alamayız.

Temsilci, varlıkların zorunlu ticaret yapılmasına gerek olmadığına ve kullanıcıların bu tokenları güvenli bir şekilde çekebileceklerinin garantisini verdi.

Başlangıçta CoinSpot tarafından delist edilmek üzere işaretlenen para birimlerinden biri Komodo’ydu (KMD). Ancak Komodo, projenin CTO’su Kadan Stadelmann’a göre KMD’nin gizlilik özelliği uzun bir süredir devre dışı olduğu için bunun bir hata olduğunu söyledi.

Komodo’nun gizlilik özelliği uzun süredir etkin değil. Bu iddiayı destekleyen bir hukuki görüşümüz var. Dolayısıyla, Komodo Platformu gizlilik teknolojisi sunsa bile, Komodo Token (KMD) gizlilik teknoloji sunmuyor.

Stadelman, sorunun çözüldüğünü ve KMD’nin CoinSpot’tan delist edilmeyeceğini doğruladı. Komodo’nun teknolojisi üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir borsa olan AtomicDEX, şu anda Zcash’i listelerken Monero’yu listelemiyor.

Görünüşe göre büyük borsaların, bu varlıkları kullanıcıların kullanımına sunmak için işlerini tehlikeye atmak gibi bir niyeti yok.

Son Yazılar

Exit mobile version