Muhabbit

Avustralya En Çok Kripto Para ATM’sine Sahip 3. Ülke Oldu!

Ayı piyasası ve yeni Bitcoin ATM kurulumuna dair az sayıda girişime rağmen Avustralya en çok kripto para ATM’sine sahip 3. ülke oldu.

Avustralya-Bitcoin-1200x600

Ayı piyasası ve yeni Bitcoin ATM kurulumuna dair oldukça az girişime rağmen Avustralya en çok kripto para ATM’sine sahip 3. ülke olarak tarihe geçti.

Ocak 2023’ün ilk günlerinde 4. Sırada yer alan Avustralyalılar o günden bu yana 16 makine daha kurarak bir üst sıraya yükseldiler.

Coinatmradar’ın verilerine göre Avustralya’da günümüzde 234 kripto para ATM’si yer alıyor. Bu da ülkenin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada’dan sonra dünyadaki en çok kripto para ATM’sine sahip olduğunu gösteriyor. Avustralya, peş peşe atılımlarla yalnızca üç haftada 222 kripto para ATM’sine sahip İspanya’nın da önüne geçmeyi başardı.

Avustralya mevcut ATM’lerinin 99’unu, yani neredeyse yarısını, 2022’nin son üç ayında kurdu, ve o günden bugüne de ivmesini yavaşlatmadı. Avustralya 1 Ocak 2023’ten beri 16 yeni makine daha kurarken İspanya 4 makinesini kaldırdı 5. Sırada yer alan El Salvador ise bu süreçte tek bir yeni ATM dahi kurmadı.

Avustralya Hala Rekor Sayıda ATM’ye Sahip Olan ABD’nin Çok Gerisinde

Her şeye rağmen, toplamda Avustralya’nın, İspanya’nın ya da El Salvador’un ATM sayısı ilk sırada yer alan ABD’deki ATM sayısının yanından dahi geçemiyor. ABD, dünya üzerindeki kripto para ATM’lerinin %86,9’una, yani 33,387 makineye ev sahipliği yapıyor. 2,556 ATM’ye sahip Kanada ile beraber iki ülke dünyadaki tüm kripto para ATM’lerinin %94,4’ünün ev sahibi.

İlginizi çekebilir: AB Kripto Para Vergisi İçin Kolları Sıvadı!

2022’de sene boyu süren ayı piyasası, jeopolitik tansiyon artışları ve global enflasyon dünya çapında kripto para ATM kurulumlarında ciddi bir yavaşlamaya yol açtı. Temmuz 2022’den sene sonuna dek dünyada yalnızca 99 yeni kripto para ATM’si kuruldu. 2022’nin ilk yarısında kurulan kripto para ATM sayısı ise 4.169’du.

Ocak 2023’te Avustralya’nın Coolangatta şehri Lightning Network’e sahip ilk Bitcoin ATM’sine kavuştu. Bitcoin’de yer alan bir Layer 2 ödeme protokolü olan Lightning Network’ün ilk somut denemesi olan ATM’nin geleneksel kripto para ATM’lerine benzer çalıştığı ancak çok daha hızlı olduğu belirtiliyor. Ayrıca bu ATM ile çok küçük oranlarda BTC de satın alınabiliyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version