Muhabbit

Avustralya Merkez Bankası, CBDC İçin İş İlanı Yayınladı!

Ülkeler CBDC çalışmalarına devam ediyor!

Avustralya Merkez Bankası,cbdc

Avustralya Merkez Bankası,cbdc

Ülkenin kripto para düzenlemesine ilişkin devam eden Senato soruşturmasının ardından, Avustralya Merkez Bankası, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) araştırma ekibindeki bir pozisyon için bir iş ilanı yayınladı.

İşe başvuracak olan insanlardan beklenen vizyonu kısaca özetlersek; Avustralya’nın CBDC’ye ihtiyacı olup olmadığını araştırabilmek bunun en başında geliyor. Eğer Avustralya’nın CBDC’ye ihtiyacı varsa nasıl tasarlanabileceğini ve ne gibi yararları ve zararları olabileceğini araştırmak. Bunun dışında CBDC’nin küresel ekonomideki diğer etkilerinin ne olacağının araştırmasını yapıp raporlayabilen biri bu iş için uygun sayılacak.

Avustralya’dan böyle bir hareket gelmesi, Avustralya Merkez Bankası’nın bir CBDC oluşturma fikrine ısındığını gösteren bir işaret olarak yorumlanabilir. Geçtiğimiz günlerde Avustralya Merkez Bankası, Avustralya Senatosu Seçim Komitesi’ne bir sunum yapmıştı. Devam eden Senato soruşturmasıyla beraber banka, CBDC’ler hakkında araştırma yürüttüğünü kabul etti. Ancak banka, Avustralya destekli bir “stablecoin‘i” henüz çıkarmayı düşünmediklerini, “Stablecoin” çıkarıldığında ise en iyi regülasyonları uygulamak için araştırmaları başlattıkları bilgisini verdi.

Ülkeler CBDC Hakkında Araştırma Yapmaya Devam Ediyor!

Daha bu ay Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), uluslararası ödemeler için CBDC’lerin kullanımını test etmek için Avustralya dahil diğer ülkelerin de merkez bankalarıyla iş birliği yaptığını duyurdu.

Project Dunbar adlı proje, birden fazla CBDC kullanarak sınır ötesi ödemeler için platformlar geliştirmeyi ve test etmeyi, böylece aracılara olan bağımlılığı ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir: Projede Malezya, Singapur ve Güney Afrika Merkez Bankaları da yer alıyor.

Singapur Merkez Bankası, CBDC Geliştirmek İçin 15 Firma Seçti!

CBDC’ler uluslararası düzenleyicilerden ilgi görürken, “stablecoin”lerin daha uygun bir seçenek olup olmayacağına dair bazı tartışmalar devam ediyor. Federal Rezerv yönetim kurulu üyesi Chris Waller, American Enterprise Institute’a yaptığı yakın tarihli bir konuşmada şunları söyledi:

Özel sektör yenilikleri, bankaların ücretlendirdiği işlemleri bir CBDC’den daha etkili bir şekilde azaltabilir. Bir veya daha fazla “stablecoin” düzenlemesi, ödemeler için bankalara büyük bir rakip olabilir.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version