Muhabbit

Avustralya’da Bir Banka, 6.5 Milyon Kullanıcıya Kripto Para Hizmetleri Sunmak İstiyor!

Banka, kripto paralarla ilgili ürünlerini kullanıcılarına sunmak istiyor. Ancak ülkenin finansal düzenleyicileri bu olaya sıcak bakmıyor.

Avustralya Kripto Para Bankalar

Avustralya Kripto Para Bankalar

Avustralya’nın en büyük bankalarından biri olan Commonwealth Bank of Australia, kripto paralarla ilgili ürünlerini tüm kullanıcılarına sunmak istiyor. Ancak ülkenin finansal düzenleyicileri, bu ürünlere izin vermiyor.

Avustralya’daki mali düzenleyiciler, Commonwealth Bank of Australia (CBA) adlı bankanın mobil uygulama üzerinden kullanıcılara kripto para hizmeti vermesini şimdilik engelliyor. Avustralya’da bir ilke imza atmak isteyen banka, 6.5 milyon kullanıcısına kripto para hizmeti sunmak istiyor.

CBA, kripto paralarla ilgili ürünlerin hizmetini, 2021 yılının sonlarında deneme sürümü diyebileceğimiz şekilde başlattı. Ardından bu deneme sürümünü geliştirerek bütün kullanıcılarına sunmak istedi.

Ancak bankanın bu isteği, mali düzenleyiciler tarafından riskli bulundu. Bu yüzden banka, kripto paralarla ilgili ürünlerin hizmeti için ikinci bir deneme sürümü yapmak zorunda kalabilir.

Bankanın bu isteğini gerçekleştirebilmesi için, Avustralya Mali İnceleme (AFR) ve Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu’nun (ASIC) denetiminden geçmesi gerekiyor.

Kripto Paraların Düzenleyici Kurumlarla Savaşı

ASIC, bankanın almak istediği bu karara karşı çıkıyor ve hizmeti sunulacak olan kripto paralarla ilgili ürünün, tüketiciyi koruma prensiplerini sağlamadığını düşünüyor. CBA’nın da ASIC ile aynı fikirde olduğunu söyleyebiliriz.

6 Nisan 2022 Çarşamba günü Kripto Para Birimi Zirvesi’nde konuşan ASIC Başkanı Cathie Armor, komisyonunun son zamanlarda kripto paralarla ilgili araştırmalar yaptığını açıkladı. Armor, kripto paraların Avusralya’daki komisyonların düzenleyemeyeceği finansal ürünler kategorisine girdiğini dile getirdi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Tüketiciler, kripto paralarla işlem yaparken finansal ürünler için geçerli olan düzenlemelerin ve korumaların sağlanmadığı bir ortamda yatırım yapıyor olabilir.


ASIC’nin yeni yönergelerine karşı mücadele veren Senatör Andrew Bragg, ASIC’nin finansal ürünler için uyguladığı kuralların, kripto paralara uygulanamayacağını belirtti. Bragg, kripto paraların Avustralya yasalarına göre finansal bir ürün olmadığını belirtti.

Armor şu şekilde devam etti:

ASIC’nin kripto paraları düzenlenmesi için finansal ürünler kurallarına uyması gerekiyor. Bunun bir Parlamento meselesi olduğunu düşünüyorum.

Finansal açıdan inovasyonun gerçekten faydaları olabilir. Ancak finansal açıdan da kripto paraların düzenleyici kurallarımıza uyması gerekiyor.

CBA, kripto paralarla ilgili ürünlerin hizmetini vermek için, kripto para borsası Gemini ve blok zincir analiz firması Chainalysis ile ortaklık kurdu. Eğer banka istediğini başarabilirse, piyasaya süreceği ürün, Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin’i (LTC) içerecek.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version