Muhabbit

Avustralya’da Kripto Paraya Sahip Kadın Sayısı İki Kat Arttı!

Avustralya’da yapılan ve 2000 kadının katıldığı ankete göre, 2021 yılında kadın kripto para yatırımcılarının sayısı ikiye katlandı.

Independent Reserve’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı ankete 2000 kadın katıldı. Anket sonuçları ise göz doldurdu. 2021 yılında kripto paraya yatırım yapan kadınların geçen yıla oranla sayısı neredeyse ikiye katlandı. 2020 yılında yatırımcı kadınların oranı %10.3 iken, bu oran 2021 yılında %20’ye çıktı. Bitcoin’e sahip kadın yatırımcıların oranının ise, %8.3’den %14.8’e çıktığı görülüyor.

Independent Reserve, Avustralya’da 2013 yılında kurulmuş olan bir kripto para borsası. Bugün 200 binden fazla kullanıcısı olan borsa, sektöre dair istatistikleri yakından takip ediyor.

Independent Reserve ile ilgili daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Blockchain Australia kuruluşu Başkan Yardımcısı Karen Cohen anket sonuçlarını yorumlayarak, kripto paraların birer yatırım aracı olarak değerini artırmasının kadınların bu piyasaya girmesinde önemli bir payı olduğunu vurguluyor.

Kadınların yatırımlarındaki bu artış, bize şunu söylemek istiyor: Kripto paralar diğer herhangi bir yatırım aracından çok da farklı değil. Bankaya para yatırmak ile kripto paralara yatırım yapmak, yalnızca birer alternatif.

Başkan Yardımcısı Karen Cohen, sözlerine Commonwealth Bank of Australia‘yı örnek vererek devam etti. Commonwealth Bank of Australia, geçtiğimiz kasım ayında internet bankacılığı uygulamasına kripto para ticareti ile ilgili eklentiler yapmıştı.

Independent Reserve kripto para borsası Kurucu Ortağı Adrian Przelozny ise konuya dair sözlerinde, zamanla kripto para yatırımlarının ana akım hale geleceğini ve bu sebeple daha az riskli bir hale dönüşeceğini ifade ediyor.

Bu sebepledir ki, her geçen gün ekosistemde daha fazla kadın göreceğimizden hiç şüphem yok.

Anket Sonuçları Bize Neler Söylüyor?

Grayscale tarafından 2019 yılında yapılan bir anketin sonuçları, kadınların erkeklere kıyasla daha az riske girdiklerini göstermişti. Kripto para sektöründe de kadınların sayıca az olduğu bir gerçek ve sektörün nispeten riskli olduğu da herkes tarafından bilinmekte.

Independent Reserve tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan anketin bir diğer sonucu ise şöyle: Kadınların %56.7’si kripto para piyasasına ailelerinin veya arkadaşlarının tavsiyesi ile girmiş durumda. Karen Cohen ise bunu şöyle yorumluyor: “Kadınların ailelerinden veya arkadaşlarından tavsiye almaları, onların piyasaya olan güvenini artırıyor.

Peki kadınlar ile erkekler arasındaki oransal fark kapanacak mı?

Bunu bilmediklerini ifade eden Cohen ve Przelozny ikilisi, sürecin iyi ilerlediğini ve kadınların ekosisteme entegre olmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade ediyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version