Muhabbit

Avustralya’daki Bir Belediye Başkanı, Kripto Paraları Ödemeler İçin Tavsiye Ediyor

Avustralyalı Belediye Başkanı Tom Tate, gelecek yıllarda vatandaşların vergi ödemek için kripto paraları kullanabileceğini düşünüyor.

Avustralya Vergi

Avustralya Vergi

Avustralya’daki Gold Coast’un Belediye Başkanı olan Tom Tate, gelecek yıllarda vatandaşların vergi ödemek için kripto para kullanacağını düşünüyor. Ancak bu fikri de eleştirenler oldu. Bazı muhalifler, kripto paraların fiyat olarak çok fazla oynak olduğunu ve yaşanan son piyasa çöküşünü örnek olarak göstererek bu fikre sıcak bakmadıklarını ifade etti.

5 Haziran’da medya kuruluşu ABC News’e konuşan Tate, konseyin yıllık bütçesini vermesinden bir hafta önce şunlar söyledi:

“Risk yüksek değilse neden kripto paralarla vergiler ödeyemiyoruz? Bence fiyat hareketleri o kadar da kötü değil.”

2012 yılında Avustralya’nın altıncı en büyük şehri olan Gold Coast’te Belediye Başkanı seçilen Tate, 2016’da ve 2020’de de Belediye Başkanı olarak popüler ve sevilen birisi olduğunu kanıtladı. Tate’in kripto paralar hakkında böyle şeyler söylemesi halkı şaşırttı ancak aynı zamanda Tate’in bir bildiği olduğu da düşünülüyor olabilir.

Tate sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yenilikçi olmaya çalışıyorum. Genç neslin istediklerini gerçekleştirmek istiyorum. Ancak bunu şu an yapıyoruz demiyorum. Sadece bir sonraki adımımızı görmeye çalışıyorum.”


Bununla birlikte birçok kişi, kripto paraların fiyat oynaklığını ve bütün piyasanın hızlı bir şekilde değişebileceğini öne sürerek vergi ödemek için kripto paraların kullanılmasının çok iyi bir fikir olduğunu düşünmüyor.

Eleştirmenler kripto paraların fiyat oynaklığından bahsediyor ancak son zamanalarda NASDAQ’ta olan hareketler kripto para piyasasından çok farklı görünmüyor.

ABC News’e konuşan Blockchain Australia’dan Adam Poulton, ülkenin ödeme olarak kripto para birimini almaya karar vermeden önce risk iştahına bakması gerektiğini kaydetti.

“2.000 dolarlık vergiyi kripto para ile ödemeyi kabul ettiniz, bunun için Bitcoin satın aldınız ve ertesi gün Bitcoin’in fiyatı yarıya indi, ne yapacaksınız?”

Dünya genelinde birçok şehir ve ülkede, küçük miktardaki vergileri ödemek için kripto para veya merkez bankası dijital para birimlerini kullanmayı tercih ediliyor.

Bahamalar’da Yaşayan İnsanlar, Vergilerini Kripto Paralarla Ödeyebilir!

2022 yılı bitmeden önce Bahamalar sakinleri, vergi ödemek için kripto paraları ve merkez bankası dijital para birimini (CBDC) kullanabilir.

Bahamalar Başbakanlık Ofisi, 20 Nisan 2022 Çarşamba günü kripto paraların geleceğine dair bir rapor yayımladı. Rapora göre Bahamalar hükümeti, ülkenin Merkez Bankası ile birlikte çalışarak, vatandaşların vergi ödemesi için kripto paraları kullanmasına izin verecek.

Aynı ayda, Çin’in üç büyük kentindeki sakinlerin, ülkenin dijital yuanı olan CBDC’yi kullanarak vergi, damga vergisi ve sosyal güvenlik primleri ödemeye başladıkları ortaya çıktı.

Vergi ödemeleri için kripto para birimlerini kullanmayı düşündüğünü veya benimseyeceğini açıklayan diğer bölgeler arasında İsviçre şehri Lugano, Buenos Aires, Colorado, Rio de Janeiro ve Orta Afrika Cumhuriyeti yer alıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version