Muhabbit

Avustralya’dan Kripto Paralarla İlgili Regülasyon Adımı!

Avustralya hükümetinden uzun süredir beklenen kripto varlık regülasyonı ile ilgili adım geldi.

avustralya muhabbit

avustralya muhabbit

Avustralya hükümeti kripto paraların regülasyonu ile ilgili uzun süredir beklenen adımı attı. Ülkenin ödeme sistemlerini kapsamlı ve detaylı bir şekilde modernize edecek olan yeni reform paketi, aynı zamanda kripto para borsalarını da içerecek.

Söz konusu reformist yasada; kripto para borsalarının lisanslanması, DAO’ların (Merkezsiz Özerk Kuruşların) yasa kapsamında değerlendirilmesi ve ödeme sisteminin tam anlamıyla modernizasyonu gibi değişiklikler yer alıyor. Ülke vatandaşlarının kripto varlık sektörüne olan yoğun ilgisinin bu yasa ile güvenli hale gelmesi, bir bakıma kripto varlık kullanımını daha fazla teşvik edici hale getirebilir.

Bu yeni gündeme dair Hazine Bakanı Josh Frydenberg, ”hükümetin düzenlenmesi gereken hizmetlerin ve ürünlerin tanımını genişlettiğini ” söyledi.

Bakan Josh Frydenberg yaptığı açıklamanın devamında; bu konu ile ilgili yaptıkları düzenlemelerin dünya genelinde dikkate alınacağını ve kripto varlık alım-satımı yapan şirketlerin uygun şekilde lisanslanmasını istediklerini belirtti. Bakan ayrıca, dijital ve kripto varlıkların artık ülke gündemindeki gölgeli alandan çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

Kripto varlık alım satımı ve bunlarla ilintili işlemlerin hizmetini sağlayan şirketler, müşterilerinin güvende olması için gereken tüm belgeleri ve lisansı almak zorunda kalacaktır. Hazine Bakanlığımız CBDC oluşturmak için merkez bankasıyla birlikte çalışmalara başlayacak. Son verilere göre 800 binden fazla Avustralyalı vatandaşımız kripto para yatırımı yaptı. Bu rakam toplam nüfusun sadece %3’ünü oluşturuyor ve daha önce yapılan anketlerde çıkan sonuçtan oldukça az!

Reuters’in haberine göre, Avustralya hükümeti 2022’nin ilk aylarından itibaren konuya daha fazla eğilim göstererek, dijital borsalar için bir lisans çerçevesi oluşturmak ve buna ek olarak çeşitli kurumlarla da istişarede bulunmak istiyor. Aynı zamanda ülkenin merkez bankası, bir süredir araştırma halinde oldukları CBDC (merkez bankası dijital para birimi) üzerinde çalışmalara başlayacak.

Görüldüğü üzere Avustralya hükümeti, vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği kripto varlık endüstrisine regülasyonlarla daha güvenli bir zemin oluşturma çabasında.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version