Muhabbit

Avustralyalı Borsa Mastercard ile Ortaklık Kurdu!

Avustralyalılar artık kripto paralarını kolay bir şekilde harcayabilecek!

Mastercard

Bildiğiniz gibi Mastercard belirli bir süredir kripto para servislerini dünyaya yaymak için çalışmalar sürdürüyor.

Avustralya menşeli kripto para borsası CoinJar ile yapılan ortaklıkta, ödeme sağlayıcısı Avustralya’da kripto para birimleri ile ödeme hizmeti sunacak. CoinJar’dan elde ettiğimiz bilgilere göre, yeni çıkacak kripto para kartı Mastercard anlaşmalı her yerde kullanıcılarına kripto para ile ödeme şansı tanıyacak.

CoinJar’ın sağlayacağı servis, hem fiziksel kart olarak hem de Apple Pay ve Google Pay entegrasyonu sayesinde sanal kart olarak gerçekleşecek. Resmi duyuruya göre kart, 30 kripto paraya destek veriyor. Bunların arasında Bitcoin, Ethereum ve XRP de var.

Mastercard ve CoinJar Kullanıcılarına Geri Ödeme Yapacak!

Kullanıcılar ödeme yapmak için kripto para birimini kullandıklarında, CoinJar kripto para birimini anlık kur üzerinden Avustralya dolarına çevirecek. Şirket, karttan işlem ücreti almayacağını ve dönüşüm ücretlerinin %1 civarında olacağını da şimdiden açıklamış durumda. Ayrıca şirket elde ettiği gelirin bir kısmını da ödül programları ile kullanıcılara iade edecek.

Bununla beraber Mastercard, geçtiğimiz günlerde bir grup kripto para şirketi ile anlaşma imzaladığını duyurmuştu. İçinde Circle, Paxos, Evolve Bank & Trust, Metropolitan Commercial Bank, Uphold, BitPay, Apto Payments, i2c Inc ve Galileo Financial Technologies’in bulunduğu grup ile Mastercard, itibari para ve kripto para arasındaki köprüyü genişletmek istiyor.

Bu çalışmada Mastercard ve ortakları, USDC kullanacağını açıkladı.

Ayrıca Visa da Avustralya’da, en bilinen altcoinler ile ödeme işlemlerini destekleyen bir kripto banka kartıyla, kripto para odaklı hizmetlerini hızlandırmaya başladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version