Muhabbit

Avustralyalı Market Devi, 170 Farklı Yerde Kripto Paraları Ödeme Yöntemi Olarak Kabul Edecek!

On The Run (OTR), tüketicilerin kripto para ile ödeme yapmasını sağlamak için Crypto.com ile birlikte çalışacak.

Avustralya Kripto Para

Avustralya Kripto Para

Bakkal ve benzin istasyonu devi On The Run (OTR), Güney Avustralya ve Victoria’daki 170 farklı satış noktasında müşterilerin kripto para ile ödeme yapabilmesini sağlayacak. Yeterli sistem sağlandığında müşteriler, 30 farklı kripto para birimiyle benzin ve atıştırmalık gibi markette bulunan birçok ürünü kripto para ile satın alabilecek.

Güney Avustralya’daki en büyük özel şirketlerden biri olan, aynı zamanda OTR’nin ana şirketi olan Peregrine Corporation, Subway, Oporto ve Smokemart mağazalarında kripto paraları ödeme olarak kabul edecek. Temmuz ayında tamamlanması beklenen sistem ile şirket, ülkede mağaza içi kripto para ödemelerini kabul eden en büyük işletme olacak.

Şirket, kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmek için Singapur merkezli bir kripto para borsası olan Crypto.com ile birlikte çalışıyor. Sidney merkezli ödeme sistemleri sağlayıcısı olan Datamesh, alışveriş yapan müşterilerin Crypto.com uygulaması sayesinde kripto paralarıyla ödeme yapabileceğini açıkladı.

Peregrines’in Yönetim Kurulu Başkanı Yasser Shahin, kripto para ödemelerini kabul etmenin kripto para birimlerinin büyümesine katkıda bulunduğunu belirterek şunları ekledi:

Avustralya’da ve dünyanın geri kalanında kripto paraların benimsenmesi çok hızlı oldu. Daha sonra birçok şirket kripto paraların varlığını kabul etti. Bu hızla büyüyen alandan biz de faydalanmak istedik.

Kripto Paralarla İlgili Anket

Şubat ayında Crypto.com tarafından yayımlanan bir ankete göre, ankete katılan ve ticaretle uğraşan kişilerin yalnızca %4’ü ödeme olarak kripto paraları kabul ediyor. Ancak anket, tüccarların yaklaşık %60’ının önümüzdeki yıl kripto para ödemelerini kabul edebileceğini gösterdi.

Küresel çapta müşterilerin yaklaşık %40’ı kripto para kullanarak ödeme yapıyor ve kalan %60’ı da önümüzdeki 12 ay içinde kripto paralar ile ödeme yapmakla ilgilendiklerini belirtiyor.

Kripto para birimleri her sektörde yavaş yavaş benimseniyor. Lüks mal sağlayıcılarından market sahiplerine kadar her kategorideki tüccarlarının %80’i kripto para ödemelerini kabul etme konusunda hevesli olduğunu söyleyebiliriz.

Avustralya’da kripto para kullanımı daha yaygın hale geldi. Avustralya hükümeti, kripto paraların kullanımını nasıl düzenleyeceği ve ele alacağı konusunda araştırmalar yapıyor.

Mart ayında Senatör Andrew Bragg, Avustralya’yı bir kripto para merkezi haline getirmek istediğini söyledi. Bununla birlikte senatör, piyasa lisanslama, gözetim ve vergilerde reform yapmayı amaçlayan bir yasama önerisi olan Dijital Hizmetler Yasasını (DSA) duyurdu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version