Muhabbit

Avustralyalı Senatör Tarihi Dijital Hizmetler Yasasını Meclise Sundu

Avustralya’nın yeni dijital yasama paketi tüketicileri piyasadaki kötü niyetli aktörlere karşı korumayı hedefliyor.

Avustralyalı

Avustralya-Yasa-Muhabbit

Avustralyalı Senatör Andrew Bragg Avustralya Blockchain Haftası Konferansı’nı yeni bir dijital varlık yasa tasarısı önerisiyle açtı.

Önerilen Dijital Hizmetler Yasası (DSA) yasama paketi, kripto para piyasası lisanslama, rezerv etme, merkeziyetsiz kuruluşlar (DAO’lar) ve vergilerde reform çağrısında bulunuyor. Avustralyalı senatör konferanstaki konuşmasında kanundaki mevzuatın “kripto para tüketicilerini kötü niyetli platformlara karşı korumasını” beklediğinin altını çizerek yasanın çerçevesini oluşturdu.

İlginizi çekebilir: DAO Nedir?

Bragg’e göre DSA teknolojik olarak tarafsız olacak, geniş ve esnek ilkelere sahip olacak, bürokratik bir kurum gibi hareket etmektense bir bakan tarafından idare edilecek. Devlet kaynaklarını ve personelini kullanabilecek. Avustralyalı senatör, böyle bir düzenlemenin Avustralya’yı kripto para sektöründe daha büyük bir rol almaya hazırlayacağının da altını çizdi. Bragg, bu düzenlemenin global kripto para yatırımcılarını Avustralya’ya çekeceğini düşünüyor.

Andrew Bragg

Avustralyalı Senatör DAO’lara Yönelik Bir Düzenlemeyi Savunuyor

Bragg DAO’ların da hükümet tarafından ciddiye alınması gerektiğini ifade ediyor. Bragg’in DAO’lara yönelik tutumu hükümetin mevcut tutumuyla taban tabana zıt. Hükümette DAO’lara yönelik baskın görüş DAO’ların vergi gelirlerine varoluşsal bir tehdit oluşturduğu yönünde.

Avustralya Parlamentosu’nun yayınladığı verilere göre, şirket vergileri hükümet için gelir vergisinden sonraki en büyük gelir kaynağı. Ancak, DAO’ların şirket olarak vergilendirilmesi mümkün değil ve bu da hükümet tarafından hoş karşılanmıyor.

Avustralyalı senatör ise DAO sayısındaki artışın şirket vergisine olan bağımlılığı düşüreceğini ifade ediyor ve hükümetin DAO’lara yönelik yasal bir standart oluşturmasını elzem görüyor. Bragg’e göre böylece DAO’lar denetlenebilecek ve güvence altına alınacak.

Avustralya kripto para borsasının önde gelen kurumları ise Bragg’in yasal düzenleme çağrısından rahatsız değil. Örneğin Swyftx Avustralya borsalarının çoğunun zaten müşterilerine karşı görevlerini fazlasıyla ciddiye aldığını ve bu nedenle de daha katı yasalardan endişelenecek bir şey olmadığını belirtiyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version